Konu hakkında açıklamada bulunan Maviş, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’yla ve DSİ Genel Müdürü ile yapılan görüşmelerde Kanlıçayla ilgili durumun vahametini ve aciliyetini arz ettiklerini, bunun sonucu olarak Bakan Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalar sonunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2016 yılı ek yatırım programına “Kanlıçay Havzası Islahı” işinin alındığını söyledi. Maviş; “Dikmen Kanlıçay olarak bilinen 15 km’lik çay 1983 yılından bu yana birçok afete sebebiyet vermiş ve Dikmen’imizin kanayan yarası olmuştur. Kanlıçay’da 1983 yılında yaşanan sel afetinde Dikmen merkezde 1 can kaybı olmuştur. 7 konut 6 işyeri, Güzelceçay’da ise 5 konut 11 işyeri ağır hasar görmüş, 2012 selinde Dikmen’de 9 konut ve 9 işyeri ağır hasar görmüş 12 köprü yıkılmıştır. Altyapı hasarı ile yaklaşık 45 Milyon TL zarar oluşmuştur. Yine hepinizin bildiği üzere bu yıl Mayıs ayında Dikmen’de yine bir sel felaketi yaşandı.  Yaşanan afette tarım arazileri, karayolları, belediye ve özel idare zararlarının toplamı yaklaşık 17 Milyon TL’dir.  Şimdi 2016 yılında bu afet yaşandığı zaman hemen konuyla ilgili çalışmalarımıza başladık. Dikmenli hemşerilerimizle, parti teşkilatlarımızla konuştuk ve gördük ki konunun vahameti ortada. Benim Dikmenli hemşerim her yağmuru Kanlıçayın korkusuyla karşılıyordu.

Bu kapsamda 2016 yılı Eylül ayında Karadeniz çıkış ağzından itibaren 5 km’lik birinci bölüm ıslah tesisi (Gabion şilte korumalı sedde) yapımı ihalesine çıkılacak ve tesisin inşaatına 2016 yılı içerisinde başlanacak. 

İnşallah birinci kısmın tamamlanmasını takriben 2. ve 3. Kısımlarında yapım işlerine başlanacaktır. Buradan Dikmenli hemşerilerime artık yağmurun gelişini Kanlıçayın korkusu olmadan karşılayabilecekleri müjdesini vermek istiyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber