AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerinin kanatlı hayvan eti üreticileri sorunlarını görüşmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koordinesinde 23 Aralık 2016 Cuma günü Zonguldak’ta bir araya geleceklerini belirtti.

Milletvekili Çaturoğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerimiz Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Özçelik’i ziyaret etmiş ve ziyaretimizde kanatlı hayvan eti üreticilerinin sorunlarını ve yedi ilimizi kapsayan bir tavuk kombinesi kurulması talebimiz iletmiştik. Israrlı takibimiz sonucunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 23 Aralık 2016 Cuma günü ev sahipliğini Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz yapacağı Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerinin kanatlı hayvan eti üreticilerinin sorunlarının görüşüleceği bir toplantı yapılmasına karar verdi. 

Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcan’ın başkanlığında; Et ve Süt Kurumundan bir Daire Başkanı, yedi ilin Hayvan Sağlığı Şube müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Çankırı ve Kastamonu il koordinatörleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Zonguldak Ziraat odaları başkanları, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birlik başkanları ve yöneticileri ile kanatlı hayvan eti üreticilerinin katılacağı bir toplantı yapılacaktır. Toplantıda özellikle Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerini kapsayacak bir tavuk et kombinesi kurulması ve üreticilerimizin sorunları görüşülecektir. Toplantıdan çıkan sonuçların yakından takip edeceğimi belirtiyor, toplantının hayırlı olmasını temenni ediyorum”
 
Editör: Vitrin Haber