1992 Yılında İstanbul Kağıthane'de kurulan Kağıthane Sinoplular Derneği (KASİNDER) bir başarıya daha imza attı. Dernek yönetimi, Kağıthane Nurtepe'de bulunan dernek merkezinin satın alınmasını sağlayarak, tapuyu dernek adına tescil ettirdi. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan KASİNDER Başkanı Yüksel Kalyoncu, tapusu alınan dernek merkezinin Sinoplulara hayırlı olmasını diledi. Sinop'tan göç ederek İstanbul'a yerleşen Sinoplular tarafından 1992 yılında kurulan derneğin, en eski ve köklü derneklerden biri olduğunu hatırlattı. 

GAYRETİMİZ SİNOP VE SİNOPLULAR İÇİN
Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü; "Sinoplu'ya ve çevresindeki bütün insanlığa hizmet etme ilkesini benimseyen özel ve örnek bir kurumdur. Kağıthane Sinoplular Derneği , eğitim, kültür, sanat, spor, dayanışma ve yardımlaşma prensiplerini benimsemiş bir dernektir. Sinop özlemini ve hasretini gerçekleştirdiği etkinliklerle gidermeye ve Sinoplunun yardımsever, sevecen, insancıl ve dürüst yönünü göstermeye gayret etmektedir.
 
DERNEK MERKEZİ RESMEN SİNOPLULARIN
Derneğimiz; başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Kağıthane Nurtepe'de bulunan dernek merkezinin satın alınmasını ve tapusunun Kağıthane Sinoplular Derneği adına tescil ettirme başarısını da göstererek Sinopluların İstanbul'da sahip olduğu bir mekanı hemşehrilerinin hizmetine sunmuştur. Bu süreç uzun zaman önce başlamış fakat Milli Emlak ve Kağıthane Belediyesinde bulunan hisselerin de satın alınmasıyla son bulmuştur. Yapılan satın alma işlemi, yer alım komisyonundan, eski başkan ve yöneticilerimize, üyelerimize ve dostlarımızla birlikte imece yöntemi ile birlik ve beraberlikle gerçekleştirilmiştir. Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" 

GÜÇLÜ VE KARARLI YÖNETİMİMİZLE DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ
KASİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kalyoncu, 5 yıldır başkanılığını yaptığı kurumla gurur duyduğunu, yönetin kurulu arkadaşlarına, üyelerine ve dostlarına minnet ve şükranlarını sunduğunu belirtti. Yüksel Kalyoncu sözlerini şöyle tamamladı; "Böyle güçlü ve karalı bir yönetimle yeni ve daha başarılı çalışmalara imza atacağımızı inancındayım. Derneğimize kazandırdığımız bu yer Sinoplular başta olmak üzere bütün insanların emrinde olacaktır"
 
Editör: Vitrin Haber