Bektaşağa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Atabek beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, il genelinde bulunan siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret etti. Ziyaretlerinde son günlerde ülke genelinde yaşanan çocuk ve kadın istismarı konularında siyasi parti ve kitle örgütlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında görüşmelerde bulunan Atabek ve dernek üyeleri, bu ahlak dışı eylemlere karşı alınacak önlemlerin daima yanında olacaklarını belirttiler.

Gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında bir değerlendirme yapan Bektaşağa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Atabek, ziyaretlerde konunun hassasiyeti ile ilgili fikirlerini beyan ettiklerini söyledi. Atabek; “Bektaşağa Köyü Kadın Derneği olarak, kadınların eşit ve mutlu yurttaşlar olarak kendi ayaklarının üzerinde durabildikleri, şiddete, cinsel tacize uğramadıkları, emeklerinin karşılığını alabildikleri bir ülke özlemine sahibiz. Derneğimiz, kadınlar için çalışmalarını sürdürürken, çok hassas olduğumuz bir başka konu da çocuklarımızın bugünü ve geleceğidir. Ülkemiz için, kadınların ve çocukların geleceğe umutla bakabilmeleri büyük önem taşımaktadır. 

Ne yazık ki son günlerde, biz kadınlar ve çocuklarımız büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kalmaktadır. Her gün gazete ve televizyonlarda şiddet ve cinsel istismar-taciz haberlerini görmeye artık dayanamıyoruz. Maalesef, ülkemizin içine itildiği kutuplaşma ortamı, bizi bu tür olaylara dahi duyarsızlaşan bir toplum haline getirmektedir. Ancak bütün bunlardan daha tehlikeli olan, bu konularda sorumlu kişi ve yetkililerin, bu olayların üzerine gitmek yerine bunları normalleştirmeye hatta yer yer üzerini örtmeye çalışmalarıdır” dedi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI
Çocukların barındırıldığı kuruluşların devlet tarafından yeterince denetlenmediğini belirten Bektaşağa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Atabek, bu anlamda gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini söyledi. Atabek; “Bu endişe verici olaylar ülkemizin her yerinde yaşanabilmektedir. Ancak özellikle dini vakıfların ve cemaatlerin kaçak olduğu söylenen yurtlarında yaşananlar, bir açıdan daha önemlidir. Devletin ortak işler yaptığı, destek verdiği bu kurumlara halkımız çocuklarını emanet etmekte, ancak bu kuruluşların herhangi bir denetime tabi tutulmadıkları da anlaşılmaktadır. Böylece, eğitim sistemimizde Cumhuriyet'imizin temel değerlerine bağlılık, bilimsellik, karma ve laik eğitim ilkeleri bir yana bırakılmakta, ama daha da kötüsü, denetimden uzak ortamlarda sözde eğitim verilmektedir” diye konuştu.

ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMARI LANETLİYORUZ
Son günlerde artan kadına ve çocuklara dönük şiddet, cinsel istismar ve taciz olaylarını lanetlediklerini vurgulayan Bektaşağa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Atabek, bu fiili bizzat gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediklerini belirtti. Atabek; “Artan şiddet ve cinsel istismar olaylarıyla ilgili olarak derneğimiz Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü, CHP, MHP ve AKP'nin İl Kadın Kolları'nı ve Eğitim-Sen ile Eğitim-İş sendikalarını ziyaret etmiştir. Bir eğitim sendikası olmasına ve tüm ısrarlarımıza rağmen Eğitim-Bir-Sen tarafından kabul edilmediğimizi de belirtmek isteriz" ifadesini kullandı. 
Editör: Vitrin Haber