Kadına yönelik şiddete karşı dünya genelinde organize edilen '1 Milyar Ayaklanıyor' etkinliğine destek veren Sinop’lu kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde meydanlarda dans etti. Dayak, hakaret, cinsel taciz ve tecavüz olaylarını dans ederek protesto eden kadınları izleyen erkekler, zaman zaman alkışlayıp protestoya eşlik ettiler.

Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, 'Tecavüze, şiddete, enseste ve ölüme yeter!' sloganları attı. Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 200 kadının katıldığı etkinlikte söz alan Sinop Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül Köse, dünyada her üç kadından birinin şiddete uğradığını söyledi. Baltacı, "Kadınlar dövülüyor, tacize, tecavüze uğruyor. Ama dünyada birçok insan bu duruma sessiz ve duyarsız kalıyor. Özellikle Türkiye'de kadınlara yönelik şiddete karşı çıkmayı destekliyoruz. Şiddete hayır demek ve kadın erkek ayrımına karşı çıkmak için dans ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kadınlar, hemcinsleriyle kol kola müzik eşliğinde dans edip eğlendi. Etkinliğin yapıldığı meydandan geçen erkekler ise karşı cinslerinin dansını merakla izledi. Bazı erkekler, protestoya katılırken bazıları ise alkışlarla tempo tuttu.

Haber: Fatma Özen









Editör: Vitrin Haber