Türkiye'de kadınların yaşadığı zorluklara, istismarlara dikkati çekmek ve Türk kadınının sesini duyurmak amacıyla 17 Haziran'da İstanbul'dan yola çıkan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülşah Merve Yüksel, Sinop'a ulaştı.

Yüksel, yaptığı açıklamada, Yamaha Motor Türkiye sponsorluğunda kadın sorunlarına ve istismarına dikkati çekmek için yola çıktığını, Akçakoca, Amasra, İnebolu'nun ardından Sinop’a geldiğini söyledi.
Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Yüksel, "Yamaha Motor Türkiye’nin desteğiyle 36 günde en az 28 şehir gezmeyi hedefliyorum. Belki bu şehir sayısını daha da arttırabilirim" dedi.
Bir genç kız olarak tek başına seyahat etmekten korkmadığını vurgulayan Yüksel, şunları dile getirdi:"Etraftan, 'gittiğin yerlerden korkuyor musun ?' gibi sorular geliyor. Zaman zaman kötü duyumlar alıyorum. Beni üzen haberler oldu. Zaten gece yolculuk yapmıyorum. Özgecan olayından çok etkilendim en son yoldayken aldığım Cansu Kaya haberi de beni çok üzdü. Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklar, istismarlar beni çok etkiliyor. Kız çocukları sürekli baskı altında, hep bir korku ve baskı ile yetiştiriliyor. Cesaretle kendi ayakları üzerinde durabilme yeteneği de burada başlıyor. Ben bu açıdan aileme çok şey borçluyum. Erkek işi olarak görünen motosiklet sürücülüğü ile aslında her alanda başarılı olabileceğimizi göstermek istiyorum."

Yüksel, Sinop'un ardından Samsun'a geçeceğini, 36 gün boyunca yaklaşık 7 bin kilometre yol kat etmeyi planladığını kaydetti.
 
Editör: Vitrin Haber