Sinop Gazi Caddesi üzerinde bulunan yaşlılar evi bahçesinde yapılan kadın dinlenme evi açılışına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Sinop il Başkanı Barış Ayhan ve çok sayıda kadın katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İpek, kadın dinlenme evinin Sinop’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. İpek; “Kendilerini her zaman özel hissettiğimiz fakat bugün daha da özel hissetmelerini dilediğimiz çok değerli hanımefendiler, bugün kadınlar günü ülkemizde kadınlarla ilgili bir çok problemler vardı. Bir çoğu çözüldü bir çoğu da en azından dile getirilme aşamasında. Bu sorunların çözümü içinde inşallah zaman içerisinde bazı yollar alınır. 
Bugün parkta çocuklarını oynatan, eşleri ile birlikte yürüyüş yapmaya çıkan Sinoplu ve misafir hanımefendilerin özel ihtiyaçlarını giderebilmeleri için çok ince bir düşünce ile Belediye Başkanımız Baki Ergül, Kadın Dinlenme Evi olarak böyle bir hizmet düşünmüş. Kadınlar günü gibi özel bir günde kadınlarımıza hediye etmek istemiş. Vekilimiz, Başkanımız ile birlikte bugün burayı açmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sinop Belediyemizin bu ince düşüncesinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hanımlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz ve hep birlikte buranın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. 

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül ise kadınların zamanlarını geçirebilecekleri sohbetlerini yapabilecekleri nezih bir ortamı Sinop’a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ergül; “Sinop yaz dönemlerinde çok yoğun olan bir il, buraya küçük bebeği olan kardeşlerimiz, ablalarımız, annelerimiz geliyor, tuvalet ihtiyacı olanlar oluyor istedik ki Sinop’un bu güzelliğine 8 Mart Kadınlar Gününde bir güzellik katalım. Bu çerçevede bu görmüş olduğunuz Kadın dinlenme Evini hizmete açıyoruz çok güzel ve şık oldu. Bizler ayrımcı değiliz bu nedenle kadınlara özel olduğu için ismini de Kadın Dinlenme Evi adı altında böyle bir yapı yaptık.  Bayanlar buraya gelip burada vakit geçirebilirler. Burası Sinop’un en güzel yeri. Burada her türlü etkinlik yapılabilir. Kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilen kadın dinlenme evi hizmete girdi. Program, protokol üyeleri ve vatandaşların kadın dinlenme evini gezmeleri ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber