Sinop Kabalı Köyü Muhtarlığının düzenlediği güreşlere Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Sinop Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Güreşler, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kabalı Köyü Er Meydanında düzenlenen güreş programına katılarak güreşçileri ve vatandaşları selamlayan Vali Köksal Şakalar, "Tüm sporculara başarılar diliyorum. Bu güreşi düzenleyen muhtarımıza, güreş ağamıza, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Çeşitli illerden 130 güreşçi katıldığı güreşlerde, pehlivanlar er meydanında uzun süre ter döktü. Nefes kesen güreşlerde baş pehlivanlığı Türkiye Karakucak şampiyonlarından Ramazan Üngör (Sivas) kazandı. Ağalık seçimlerinde ise Kabalılı iş adamı Cihan Ekici 2018-2019 güreş ağalığını aldı. Güreşlere katılan herkese teşekkür eden yeni Güreş Ağası Cihan Ekici: "Doğduğum büyüdüğüm köyümde 2018-2019 yılı güreş ağalığı bizlere nasip oldu. Öncelikle ata sporumuzu destekleme adına, köyüm adına bu kutsal görevi onurla layıkıyla yerine getirmeyi rabbimden dililiyorum" diye konuştu.


Tüm güreşçilere ve etkinliğe katılan protokol ve vatandaşlara teşekkür eden Kabalı Köyü Muhtarı Erol Yılmaz, "Kabalı köyümüzde yapmış olduğumuz karakucak güreşlerimize katılan başta Sinop Valimiz Köksal Şakalar olmak üzere, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve yönetim kurullarına il genel meclis üyelerine muhtar arkadaşlarıma, sponsorlarımıza Kabalı köyü ve çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimize katılmak isteyip de mazereti olup beni arayan katılamayan dostlarıma güreş ağalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Vitrin Haber