Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay KoÇ moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz ve Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger konuşmacı olarak katıldı.

Sinop Üniversitesi kurumsal youtube hesabından canlı olarak gerçekleştirilen panel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye Geçilmez” konulu video gösterimiyle başladı.
Panelde ilk olarak konuşan Prof. Dr. Şevket Yavuz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Teopolitik yönünü ele aldı. FETÖ’nün rolü ve kirli yapılanması hakkında bilgiler verdi.
15 Temmuz hain darbe girişiminde dış güçlerin etkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger de darbe teşebbüsünün asıl amacının Batı ve ABD tarafından Türkiye’nin kontrol altında tutulmak istenmesi olduğunu söyledi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Koç ise 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anarak Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diledi.
Ülkemizde bir daha böyle meşum hadiselerin yaşanmamasını dileyen Prof. Dr. Oktay Koç, her iki konuşmacıya da teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Editör: Vitrin Haber