Jandarma Genel Komutanlığı’nın 180’inci kuruluş yıldönümü, tüm Yurt’ta olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığında  düzenlenen programa, Vali Köksal Şakalar, Eşi Müslime Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Baş Savcı V. Yücel Ertaş, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Kıl, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Erfelek Kaymakamı Eyyüp Batuhan  Ciğerci, İl Emniyet  Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş ve Eşi Nurhan Altıntaş, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanı S.G Yüzbaşı Koray Kemiksiz, İl Defterdarı Naci Günaydın, Kurum Müdürleri, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Özgen ve  İl Jandarma Teşkilatı  Personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Jandarma Teğmen Yunus Durgut, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşu ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz’in kutlama mesajlarının okunması ile devam eden programda daha sonra, Sinop İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş bir konuşma yaptı. 


JANDARMA TEŞKİLATI 180 YILLIK KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR
180yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Jandarma teşkilatının, Türk milletinin gönlünde sarsılmaz bir yere sahip olduğunu ifade eden Sinop İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak, bu sarsılmaz güvene layık olmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Altıntaş; “Başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Bu anlamlı gün vesilesiyle, Jandarma Teşkilatı’nın ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onları daima minnetle anacaktır. Jandarma Teşkilatı’nın 180’nci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatı’nın fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program, Sinop İl Jandarma Komutanlığı emrinde bulunan Narkotik madde arama  köpeğinin tanıtılması ve gösterisi ile Jandarma Asayiş Komando Birliği Komutanlığı personelinin gösterisi  gerçekleştirildi. Tören, askeri malzemelerin yer aldığı serginin gezilmesi ve ikram ile son buldu. 



 

Editör: Vitrin Haber