KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde Sinop’a gelen İtalyan Cappetta Castagne firmasının ortaklarından Marco Picariello ve danışmanı Giuseppe Giuliano, Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyarette İtalyan yatırımcılar Sinop’tan kestane ithalatı yapılabilmesi için Vali Çetinkaya ile fikir alışverişinde bulundular. 

KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde Sinop’a gelerek incelemelerde bulunan, İtalya’da kestane unu ve kurutulmuş kestane alanında faaliyet gösteren Cappetta Castagne firmasının ortaklarından Marco Picariello ve danışmanı Giuseppe Giuliano Sinop’tan kestane ithalatı hakkında görüşme yapmak için Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.
Kestane potansiyeli hakkında bilgi almak ve yerinde ürünü inceleyebilmek amacıyla 4 gün boyunca Sinop’taki üreticiler ve yerel aktörler ile görüşen firma temsilcileri bu yılki hasattan da yararlanmayı planlıyor. Kestane ithalat talebinin her sene artmasını öngören, soğuk hava deposu ve işleme gerçekleştirebilecek bir tesisin önümüzdeki sene Sinop’ta kurulabileceğine dair olumlu görüşlerini Vali Çetinkaya’ya ileten Giuseppe Giuliano ticaretin içeriği ve detayları hakkında da Vali Çetinkaya’yı bilgilendirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, kestane ihracatının gerçekleşmesinin, Sinop ilinin tanıtımı ve ekonomik kazancı bakımından büyük önem taşıdığını belirterek hem Sinop iline hem de firma sahipleri için yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

 
Editör: Vitrin Haber