Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Sezgin ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Genel Sekreter Mehmet Atlı, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Barlak, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İlahiyat Fakültesi Öğr Gör. Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından okunan Kur’an – ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat sezgin, İstiklal Marşının yazılış sürecine değinerek “İstiklal Marşımız, milletimizin değerlerini ve destansı mücadelesini en güzel şekilde anlatarak tarihe ışık tutmaktadır” dedi.

Program, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı konu edinen sinevizyon gösterimi ile sürdü.
Programda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini seslendiren Üniversite öğrencileri, büyük beğeni topladı. 
Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih aman, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşının yazılış süreci hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “İstiklal Marşı, milletimizin yılmayan mücadele ruhunu yansıtmaktadır. Bu marş sıradan bir şiir değil, var olma direncimizin en büyük etkenidir” dedi.


 
Editör: Vitrin Haber