Sinop'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında, Halk Eğitim Merkezi salonunda tören düzenlendi. 

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa; Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, bazı kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SADECE BAĞIMSIZ MİLLETLERİN İSTİKLAL MARŞI VARDIR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, yapılan açılış konuşmasında sadece bağımsız milletlerin İstiklal Marşına sahip olduğunu belirterek, İstiklal Marşının yazıldığı günlere tarihi bir yolculuk yaptı.  Şükrü Eraltan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Biliriz ki sadece bağımsız milletlerin İstiklal Marşı vardır. Haydi İstiklal Marşımızın yazıldığı günlere dönelim. İzmir İşgal Edilmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş, düşman toplarının sesi Türkiye Büyük Millet Meclisinden duyulmaktadır. Millet yorgun, bitkin ve çaresizlik içinde, geleceğine dair ümidini kaybetmiş beklemekteyken,  Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde. Mehmet Akif Ersoy gibi nice vatansever insanların gayretleri ile tekrar canlanmış, ayağa kalkarak, bütün düşmanlarını yurdumuzdan temizlemiş, bağımsızlığını, harim-i ismetini çiğnetmemiştir” 

AKİF'İ TANIMAK İÇİN 'SAFAHAT'I OKUMAK LAZIM
İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Hüseyin Arıcı konuşmasında Akif'i anlamak için öncelikle 'Safahat'ı okumak gerektiğini söyledi. Arıcı; “Mehmet Akif, İslam-İman-Vatan-Vahdet-Doğruluk ve Samimiyet çizgisinde yaşanmış mücadele dolu bir ömrün adıdır. Milletçe değerlerimizin kıymetini yaşarken bildiğimizde, aileler, öğretmenler ve devlet olarak 18 milyon gencimizi neslin muhafazası temel görev anlayışı içerisinde tarihi ile buluşturup, ecdadı ile köprüleri kurduğumuzda, milli ve manevi değerler temelinde, Safahat'ı okuyup anlayacak şekilde yetiştirdiğimizde Akif'i gerçek manada anmış, anlamış oluruz" dedi. 

Program öğretmenler tarafından yazılan ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo ve “ İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif “ adlı tiyatro eseri ile devam etti. Okunan “ Bülbül” şiirinin ardından “Mehmet Akif’i Anlamak” konulu kompozisyon yarışmasında ilde dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile sona erdi. İl birincisi Gerze İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gizem Uyanık'a ödülünü Vali Yardımcısı Ekrem Yaman takdim etti. 
 
Editör: Vitrin Haber