İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Özdemir, Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Karaböcek tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
 
Daha sonra Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızın yazılış sürecini anlatan sinevizyon gösterimi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
  

Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Muhammet Karaağaç, Mehmet Akif Ersoy’un Müslüman kişiliği ve hayatı boyunca savunduğu idealler hakkında bilgiler verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı boyunca İslâm birliğinin savunucusu olduğunu belirten Arş. Gör. Muhammet Karaağaç, “Mehmet Akif, Müslüman toplulukların ayrılıkçı hareketlerine karşı çıktı. İslâmcılık görüşünü temellendirmek için ayet ve hadisleri yo¬rumlayarak şiir ve nesirler ortaya koydu. Tercümeler yaptı. Hayatının her döneminde duruşu ve söylemleriyle bir Kur’an Müslümanı olarak yaşadı. Akif’in Kur’an’la başlayan hayatı Kur’an’la sona erdi” dedi.
 
Program, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hasan Kemal Bıyık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Barış Yaşayancan tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile sona erdi.
  

Programın kapanışında konuşan Rektör Dalgın,  “Mehmet Akif Ersoy’un hayatına baktığımızda milletiyle bütünleşmiş bir aydın olduğunu görüyoruz. Akif, hayatının her döneminde milletimizin değerleriyle hemhal oldu. İstiklal şairi olmanın ötesinde bir Kur’an şairiydi. Benim de İlahiyat Fakültemizdeki öğrencilerimize tavsiyem; ileride mutlaka vaazlarınızda, sohbetlerinizde ve hutbelerinizde Safahat’a yer verin. Safahat sizin başucu kitabınız olsun” dedi.
 
Rektör Dalgın programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, konuşmacı Araştırma Görevlisi Muhammet Karaağaç ile müzik dinletilerini sunan Öğr. Gör. Hasan Kemal Bıyık ve Öğr. Gör. Barış Yaşayancan’a hediye takdiminde bulundu.

Editör: Vitrin Haber