12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programında Sinop 15 Eylül Anaokulu büyük yaş grubu “öğrencileri 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında”  büyük heyecan yaşadı. 

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yapılan yarışma ile öğrencilerin geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmeleri, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmeleri amaçlanan etkinlikte okul büyük yaş grubu öğrencileri tek tek İstiklal Marşını okudu. 

Yarı final yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler Papatyalar Sınıfından Zeynep Özcan, Aymina Gedik, Beyza Duru Albayrak, Cemre Güneş Erdemir ve  Minik Kelebekler Sınıfından  Eylül Nisa Aktaş, Zeynep Ashwaym, Ömer Kağan İbiş, Zeynep Tuana Bozkaya bir üst gruba çıkmaya hak kazandı. Her iki şubede de dereceye giren öğrenciler finalde heyecan ve coşkuyla İstiklal Marşını okudu. Yarışmaya katılan öğrencilere madalyaları okul öğretmenleri ve okul müdürü Yusuf Haskılıç tarafından verildi.

Papatyalar Sınıfı öğretmeni Zeynep Akın "Bu toprakların, bu topraklardaki özgürlüğün ve bağımsızlığın nelere mal olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu toprakların ilelebet bağımsız kalması için de var gücümüzle her zaman için mücadele edeceğiz. Bu bilinci çekirdekten aşılamanın önemine inandığımızdan dolayı böyle bir yarışma düzenledik. Çocuklarımızı bu konuda motive ettik" dedi.

Çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlamak için her imkanın yer aldığı 15 Eylül Anaokulunda uzman eğitimcileri ile örnek bir çalışma performansı sergilediklerini ifade eden Sinop 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç; “İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Her okuduğumuzda bizi gururlandıran İstiklal Marşı kurtuluş mücadelemizin kazanıldığı dönemin şartlarını ve mücadelenin şiddetini anlatmaktadır. Burada şiir okuyan minik öğrencilerimizin hepsi bizim gönlümüzün birincisidir. Önemli olan bu ruhun yaşatılmasıdır. Öğrencilerimize vatan, bayrak, millet sevgisini aşılamak üzere bizler böyle bir etkinlik düzenledik. Bütün öğrencilerimiz İstiklal Marşını oldukça güzel bir şekilde okudular. İstiklal Marşı’nı okuyan tüm çocuklarımızı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle bu mücadeleyi dizelere döken Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek programı hazırlayan öğretmenlere teşekkür etti.


 

Editör: Vitrin Haber