İŞKUR, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı. İş gücü yetiştirme programları ve istihdam etkinliklerinin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda İŞKUR’a kayıtlı 1071 kişinin kamu kurumlarında istihdam edildiği aktarıldı.

İŞKUR, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 Yılı 3. Dönem toplantısı Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda 2015 yılı ilk altı aylık dönemine ait İŞKUR faaliyetleri, iş gücü yetiştirme programları ve istihdam etkinliklerinin değerlendirilmesi yapıldı.
Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen ile çeşitli kurum temsilcileri katıldı. İŞKUR’a kayıtlı kişilerden geçen altı ay da, 1034’ünün kamu, 1018’inin özel, 294’ünün ise iş başı eğitimi ile altı ay süreyle geçici olarak istihdam edildikleri belirtilirken, son olarak TYP ile 1071 kişinin kamu kurumlarında istihdam edildiğine değinildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine ilimizde yok olmaya yüz tutmuş meslekler ile ilgili çalışma yapan il milli eğitim müdürlüğü toplantı sırasında çalışma sonuçlarını kurula aktararak; demir dövücülüğü, sepet örücülüğü, çul kilim dokuma, çorap örücülüğü, süpürge yapımı ve kesmeli bağca yapımının günümüzde tamamıyla kaybolan meslekler olduklarını belirtti. Kurulda bu mesleklerin yaşatılması gerektiği konusunda karar alınarak Milli Eğitim Bakanlığına iletildi.

Editör: Vitrin Haber