Sinop Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş arayan ve işverenlerin sorunlarını çözmeye devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR bünyesinde, yaklaşık 8 ay önce Kenan Ayvazoğlu şefliğinde göreve başlayan İş ve meslek Danışmanları, kapı kapı dolaşarak, işsize iş, işverene ise işçi buluyor.  

İş ve meslek Danışmanları’nın görevleri hakkında gazetemize bilgi veren İŞKUR Müdürü Mikail Gökarslan, Sinop’ta her işsizin bir iş danışmanı olduğunu söyledi. 

Kuruma gelen işsizlerin iş danışmalarınca birebir takip edilerek, kaydının yapıldığını ifade eden Gökarslan, “ Kumrumuza gelen bir kişiyi 5 meslekten kayda alıyoruz. İş ve Meslek Danışmanlarımız kayıta alınan bu işsiz adına sahada iş arıyorlar. Yani işsiz kişi kuruma geldiği günden, işe girene kadar iş danışmanına zimmetleniyor. Tabi iş danışmanımızın görevi burada bitmiyor. Kişi istihdam edildikten sonra sigortanın yapılıp yapılmadığının da takibini yapar” dedi.  

İş Danışmanlarının işverenlerle de görüştüğünü anlatan Gökarslan, “Danışmanlarımız, sadece işsizin derdine çare aramıyor. İşverenlerin de ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda danışmanlarımız işverene giderek, onların sıkıntılarını dinliyor” diye konuştu.  


Editör: Vitrin Haber