Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kamu Kurum ve Kuruluşları işbirliği içerisinde 6 ay süreli 207 kişilik Toplum Yararına Programlar açılacak. Program hakkında bilgi veren Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, programa başvuruların 10-14 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. 

Çalışır; Program için başvurular 10-14 Haziran 2019 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz ve İlçelerde bulunan İŞKUR Hizmet noktalarına şahsen ya da internet ortamında iskur.gov.tr adresinden yapılabilecektir.17-21/06/2019 tarihleri arasında katılımcı seçmeleri sonrası kazanan katılımcıların listesi belirlenerek duyurulacaktır” dedi.

PROGRAMA KATILIM ŞARTLARI NELER? 
Programa katılım şartları hakkında da bilgiler veren Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, istihdam olanağı sunan programa şartları uyan herkesi başvuru yapmaya davet etti. Çalışır; “Programa katılım için gerekli şartlar ise şunlar; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç, bahse konu programlara Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca bir kişi katılabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının (hane gelirinin) net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler programa katılamazlar.

Katılımcıların belirlenmesi; Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların oluşturduğu başvuru 1. Listesinden yapılacak olup, bunlar arasından yeterli müracaatçı bulunmaması halinde diğer başvuru yapmış olanlardan oluşan 2. Listeden katılımcı belirlenecektir.

24.06.2019-23.12.2019 tarihleri arasında yapılacak olan programın başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber