Sinop Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü Sinop Merkez halk pazar yerinde 'kurum tanıtım ve iletişim standı' açtı.

Sinop merkez İncedayı Mahallesi'nde haftanın 2 günü kurulan ve halkın yoğun olduğu en büyük pazarda bundan böyle;  yaşlı nine torununa, anne baba çocuğuna, bay ve bayan eşler birbirlerine, gençler kendilerine, pazarcılar ise çocuklarına veya yakınlarına iş arayacak, açık işler hakkında bilgi alacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl İŞKUR Müdürü Mikail Gökarslan, açılan stantlarda, Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü istihdam servisi personeli ve iş ve meslek danışmanlarınca gün boyu bilgi verilerek kurumun tanıtılacağını söyledi. Gökarslan; "Pazarda açılan stant da işsizin kaydı alınarak Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP), Kurs, Staj, Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi (UMEM) kursları hakkında bilgi sunulacak ve vatandaşlara kurum hizmetlerini tanıtıcı broşürler dağıtılacak.

Halk pazarında işsiz kayıtları alınan vatandaşlarımıza İş Danışmanlarımızca; Mesleği olmayan işsizler kurumda açık olan kurs, staj ve UMEM kurslarına yönlendirilecek,  mesleği olup da iş bulamayan işsizlere yine kurum tarafından hazırlanan işyeri ziyareti eylem planına göre iş yeri ziyaretlerine gidilerek, mesleğine uygun istihdamları sağlanacaktır" diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber