CHP’li Karadeniz, Türkeli ile Ayancık ilçeleri arasında devam eden yol çalışması esnasında Büyükdüz mevkisinde iş makinesi operatörünün yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.  

"İş kazasında yaşamını yitiren 27 yaşındaki Zafer Yıldız’a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" diyen Karadeniz, yol inşaatını yapan taşeron firmanın iş makinesi operatörü olarak Zafer Yıldız’ı çok kısa bir süre önce işe aldığı, işçinin tecrübesiz olduğu, firmanın bir dizi ihmal ve kusurlarının bulunduğu yönünde iddiaların araştırıldığı bilgisini verdi. Karadeniz, “Çalışanlarımızın hayatlarının tehlikeye atılmaması için yetkililerin gerekenleri yapması için uyarmıştık. İşçilerimizin hayatı bu kadar ucuz değil. Hele hele sorumluluklardan kaçan, iş ve işçi güvenliğini hiçe sayanlar adalet önünde hesap vermelidir ” dedi.

Sinop’ta haziran ayında meydana gelen iş kazalarını hatırlatan Karadeniz, tehlikeli iş kollarında çalışan işçiler için güvenli çalışma ortamı sağlanması gerektiğini vurguladı. Karadeniz, “Sinop’ta geçen ay meydana gelen iş kazalarında can kaybı yaşanmamış olması tesellimizdi. Fakat bugün üzücü haber aldık. Yol inşaatında bir işçimizi kaybettik. Sinop’ta işçi kardeşlerimizin, riskli iş kollarında çalışanlarımızın hayatlarının tehlikeye atılmaması için denetimler gerektiği gibi yapılmalıdır diyerek yetkilileri uyarmıştık. Ekmeğinin peşinde insanlarımızı yitirmek kader olmamalı” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber