Türkiye'nin en kuzey noktası olan ve Sinop'un önemli turizm alanlarından İnceburun'da yaşanan tuvalet sorunu geçici olarak giderildi. Bayram öncesi Sinop merkez il genel meclisi üyeleri organizesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğince bölgeyi ziyaret eden misafirler için seyyar tuvalet ve su deposu konuldu.

HERGÜN YÜZLERCE TURİSTİ AĞIRLIYOR
Bu arada; pandemideki kısıtlamalar ardından bölge çok sayıda turisti ağırlıyor. En kuzey nokta olarak belirlenen alana daha önce yapılan seyir terasları ve banklarda hoşça vakit geçiren tatilciler, denizle karanın ilginç bir şekilde buluştuğu doğa harikası alanda çoğu kez gün batımını da izliyor. Her gün çok sayıda vatandaşı ağırlayan alanda, seyir terası üzerinden tarihi fener manzaralı resim çektirmeyi ihmal etmeyen ziyaretçiler, kimi zamanda bölgedeki yeşille mavinin kucaklaştığı alanda oturarak ülkenin en kuzey noktasında yorgunluk atıyor. 

İnceburun mevkiindeki fener alanında daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürüyüş parkuru, seyir terası ile kayalık alanlarda dokuya uygun korkuluklar yapılmıştı.

 

Editör: Vitrin Haber