Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan; "Öğrencilerimiz tatilde oyunda oynamalı ama arada kitap okumalı. Velilerimiz ise karnelerinde kırık olan öğrencilerimizin gönlünü kırmamalı" dedi.  
 
Sinop'ta okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 32 bin 500 öğrenci ve 3 bin 400 eğitim personeli bu gün itibariyle yarıyıl tatiline girdi. Tatilin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 8 Şubat Pazartesi başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 10 Haziran’da da tamamlanacak. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül Pazartesi başlayacak.
 
Bu gün Sinop'ta tüm okullarda karne heyecanı vardı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'da bazı okullara giderek, karne heyecanını öğrencileriyle birlikte yaşadı. Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin'in sorularını yanıtlayan Nevzat Türkkan, birinci kanaat dönemini sorunsuz tamamladıklarını söyledi. Türkkan; "Öncelikle Sinop'ta ki tüm idareci arkadaşlarıma, ilçe milli eğitim müdürlerime, velilerime öğrencilerime iyi tatiller diliyorum. 1. kanaat dönemini sorunsuz bir şekilde geçirdik. Bu konuda da öğretmenlerime müteşekkirim" dedi. 
 
OYUN OYNAYIN AMA ARADA KİTAP OKUYUN 
Tatil için öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Türkkan; "Her ne kadar öğretmenlerimiz bu tatilde ev ödevi vermedilerse de, yine de öğrencilerimizin kitap okumaya devam etmeleri lazım. Belli bir süre oynasınlar, tatillerini değerlendirsinler ama, ara da da herhangi bir roman, herhangi bir kitap okumakla, kendilerini geliştirebilirler.
 
İKİNCİ DÖNEME HAZIRLANIYORUZ!
Konuşmasında ikinci dönem için yaptıkları hazırlıklardan bahseden Nevzat Türkkan şunları söyledi; "Bu ayın 26-27 ve 28'inde tüm müdür arkadaşlarımızla bir çalıştay yapacağız. Bu çalıştayda 2. dönem Sinop'un eğitimini, gelecek dönemdeki eğitim sistemini masaya yatıracağız. Bu çalıştayı üniversitemizle birlikte yapacağız. İnşallah önümüz dönem güzel çalışmalarımız olacak. Bu arada İmam Hatip Lisemizin yıkımı ile ilgili yer teslimi yapıldı. Onun inşaatına bu günlerde başlayacağız. Denizcilik Meslek Lisemizin inşaat yer teslimi inşaat aşamasındayız, ihalesini yaptık. Bunlar ilimiz için güzel gelişmeler. Erfelek ilçemizdeki 18 derslikli binamızın ihalesi yapıldı ve neticelenmek üzere. Ben bu arada hem Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne, İl Özel İdaresi'ne, belediye başkanlığımıza, hem kendi çalışanlarıma, hem de Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde çalışan bütün paydaşlarıma milli eğitim müdürü olarak teşekkür ediyorum"
 
ÇOCUKLARINIZI KIRIP DÖKMEYİN!
Konuşmasının sonunda velilere de tavsiyelerde bulunan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan sözlerini şöyle tamamladı; "32 bin 500 öğrencimiz bu gün karnelerini aldılar. Karnelerinde kırık olan öğrencilerimi, kesinlikle velilerimiz, 'nasıl oldu, nasıl gitti' diye bunun hesabını sormasınlar. Onlara güzellik ve şefkatle yaklaşarak, onlara 'nasıl gaz verelim de, nasıl kanına girelim de ikinci kanaat döneminde çalışma ortamlarını da sağlayarak daha iyiye nasıl ulaşırız'ın hesabını yapmalıyız. Kırmakla dökmekle, dövmekle hiç kimsenin eline bir şey geçmez. Güzellikle ve şefkatle onlara yaklaşmalıyız. Onlar bizin geleceğimiz"


Editör: Vitrin Haber