Sinoplu sosyal medya aktivisti Halime Şahin'in gerçekleştirdiği iki günlük 'Sinop Kültür Doğa Gezisi' oldukça renkli geçti. Sinop kent merkezi, Saraydüzü ve Boyabat ilçesinde süren gezi sırasında katılımcılar oldukça hoş anlar yaşadı. 

SİNOP'U DOYA DOYA YAŞADIK
İlk kez böyle bir tur düzenlediklerini belirten Halime Şahin, gezi hakkında Vitrinhaber'e konuştu. 
Şahin geziyi şöyle özetledi: "Sinop Kültür Doğa gezimizi 15 kişi ile gerçekleştirdik. Sinop'un bir birinden güzel doğası, denizi tarihi yerlerini birlikte gezdik. Hiç bir dernekten katkı almadan özel bir firmayla anlaşarak günlük Sinop gezisi düzenledik. Bu gezimizde Sinop'u doya doya yaşadık. 

HER BİR ANI DOLU DOLU GEÇTİ
İlk olarak Sinop'un girişinde bulunan dünyaca ünlü Sinoplu filozof Diogenes heykeli önünde hatıra fotoğrafı çekimi ile Sinop'a merhaba dedik. Dünyada eşi benzeri olmayan manzarasını saatlerce seyrettiğimiz Şahin tepesine çıktık, ziyaretçilerimiz resimlerini gördükleri yeri seyretmeye doyamadılar ve adeta büyülediler. Gezimizin 3. ziyaret yeri olan Etnografya Müzesinde geçmişe yolculuk yaptık. Burada tam anlamıyla yaşayan konağı ziyaret ederek bilgi aldık.

TARİHİ CEZAEVİNİN ZİNDANLARI GEZİLDİ
Rotamıza 4. gezi alanımız olan Tarihi Ceza Evini gezerek devam ettik. Bir çok ünlünün burada yattığı mekanda, Sebahattin Alının odasını ziyaret ettik. Ziyaretçilerimiz burayı gezerken oldukça duygusal anlar yaşadılar. Daha sonra sahilde yürüyüş yaparak gezi rotamızın 5. durağı Hamsilos gezimiz başladı. Doğal ortamda hatıra fotoğrafı çekimleri gerçekleştirdik. Gezimizin bir diğer bölümü Bektaşağa Park Yıldız Göletinde oldu. Muhteşem bir manzarada çayımızı yudumlayıp oradan ayrıldık. 

TAKIM ŞELALELERİNDE RENKLİ ANLAR
Gezi rotamızın 7. durağı ve ilk günümüzün son ziyaret yeri ise Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri oldu. Şelaleleri ilk defa görenler 'neden şimdiye kadar gelmedik?' diyerek hayıflandılar. 

ÇİFTLİKTE DALINDAN SEBZE KEYFİ
Akşam olduğunda Saraydüzü'e bağlı Başakın köyünde yeni yapılan ve EKO Turizme açılan Şahinoğlu çiftliğinde konakladık. Buraya gelen ilk turist olma gururunu yaşadık. Çiftliğin sahibi Mustafa Şahinoğlu yöresel kahvaltı ikramından sonra misafirlere çiftliği tanıtarak bilgi verdi. Gezimize katılan genç kızlar, ilk defa dalından meyve sebze toplamanın mutluluğunu yaşadılar.

Çiftlik sahibi Mustafa bey; 'Tamda biz bunu hedefledik, hayalimizi şuan gerçekleştiriyoruz. Buraya gelen konuklar bahçeden kendi yiyeceklerini toplayacak, tavukların yumurtasını alıp kahvaltı yapacak, inik sağacak, su değirmeninde ununu öğütüp ekmeğini fırında pişirecek, eski doğal ortamı geçmişi burada bizzat yaşayarak büyük şehir stresinden kurtulacak' dedi. Çiftlikte tarhanasından bulguruna ve pirincine, balından peynirine ve yumurtasına alış verişini yapabileceksiniz. Emekleri için ve hayali gerçeğe döndürdüğü için Mustafa Şahinoğlu beye çok teşekkür ediyoruz. 

BAŞKAN ÇAKICI GRUBU AĞIRLADI
Gezimize Sinop'un En büyük ilçesi olan Boyabat'ta ziyaretimizle devam ettik. Belediye Başkanı Şefik Çakıcı bey bizleri ağırlayarak sohbetinde Boyabat'ı bizlere anlattı. Misafirlerimize Boyabat pirinci ve Boyabatlı hanımların kullandığı dış örtü Pita hediye etti. Boyabat Kalesi, Kalebağı, Orta Çarşı'daki ziyaretinizden sonra Kastamonu'da Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerini ziyaretimizle gezimizi tamamladık. Emeği geçen herkese bizlere güvenip beraber yolculuk yapmayı tercih eden güzel dostlara çok teşekkür ediyorum".

Editör: Vitrin Haber