Sabah saatlerinde kapanan 171 köy yolu için hummalı bir çalışma başlatan Sinop İl Özel İdaresi, akşam saatlerine kadar 147 köy yolunu açtı. İl genelinde devam eden kar yağışının olumsuz etkilerini hafifletmek için sahadaki çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürdüklerini ifade eden Genel Sekreter Çınkıl, Özel İdare ekiplerinin önceliğinin gurup yolları ve acil ihbarlar olduğunu işaret etti. 

Köy yollarının ulaşıma açılması için kar yağışının başladığı ilk dakikadan itibaren harekete geçtiklerinin altını çizen Genel Sekreter Çınkıl; “Vatandaşların mağdur olmaması için ulaşımın sağlanamadığı köy yollarını açmak üzere, 7 gün 24 saat ihtiyaç duyulduğumuz her noktada olacağız.” dedi. 

Çınkıl, yerinde takip ettiği çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Mesai arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti, işlerinde kolaylıklar diledi. 

ÇINKIL; “KAR YAĞIŞININ OLUMSUZ ETKİLERİ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE VATANDAŞIN YANINDAYIZ!”
Merkez’de ve ilçelerde kar nöbetine devam edeceklerini ifade eden Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl; "Beyaz rahmetin zahmete dönüşmemesi için tüm ekiplerimiz ile birlikte teyakkuz halindeyiz. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşması muhtemel sorunlar, uygulanacak tedbirler için gerekli hazırlıklarımızı önceden planladık. Kar yağdığı andan itibaren tüm Özel İdare ekiplerimiz hazırdı. Vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet edebilmek adına, ilgili kamu kurumlarıyla, İlçe Özel İdare Müdürlerimizle, şantiye şeflerimiz ve muhtarlarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Kapalı olan 171 köy yollumuzu mesai arkadaşlarımın üstün başarı ve gayreti ile 147’sini kısa bir sürede açtık. Ulaşıma açılan her köyümüzde, gönül kapılarını bizlere açan kadirşinas Anadolu insanımızın sıcak muhabbeti, hayır duası bizleri karşıladı. İl genelinde; 20 greyder, 20 beko-loder, 6 kar bıçaklı kamyon, 2 loder, 11 hizmet aracı – pikap, 1 akaryakıt aracı ile sahadayız. Ayrıca ihtiyaç halinde loder, ekskavatör ve dozerler ile de takviyelerde bulunuyoruz. Kar yağışının olumsuz etkileri devam ettiği sürece vatandaşımızın yanındayız. Şu anda sadece 24 köy yolumuzda temizleme çalışmaları devam ediyor. Onları da en kısa sürede açmak için canla başla çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, kapalı köy yollarının bilgisini kamuoyu ile anbean paylaşılacağını duyurdu.

Editör: Vitrin Haber