Altyapı çalışmaları, kış şartları ve kullanımdan dolayı deforme olan, bozulan, hasar gören yollarda bakım, onarım, iyileştirme ve düzenleme çalışmalarına devam eden Sinop İl Özel İdaresi ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde başlattığı yoğun mesaisini hız kesmeden sürdürüyor. 

Bu kapsamda köy yollarında sathi kaplama ve çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, aynı zamanda yollardaki bozuk bölümleri onararak ulaşım için uygun hale getiriyor.

30 Haziran 2020 tarihinden itibaren köy yollarını yenilemek ve vatandaşları güvenli ulaşımla buluşturmak amacıyla Sinop genelinde asfaltlama seferberliği başlatan İl Özel İdaresi, son olarak Durağan’a bağlı Kirencik köyündeki 11.5 kilometrelik sahtı kaplama çalışmasını da tamamlayarak toplamda 260 kilometrelik yol hattını asfaltla buluşturmuş oldu. 

GENEL SEKRETER ÇINKIL ÇALIŞMALARIN HER AŞAMASINI YERİNDE İNCELEDİ
İlk günden itibaren sürdürülen çalışmaları yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Durağan ilçesine bağlı Kirencik köyünde devam eden sathi kaplama çalışmalarını da bizzat sahada kontrol etti.
Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gökhan Gök ile İl Genel Meclisi Üyeleri Yılmaz Şahin ve Mahmut Yurtseven’in de eşlik ettiği incelemelerde, Genel Sekreter Çınkıl sahada görev yapan ekiplere kolaylıklar dileyerek çalışmalarda gelinen son aşama hakkında bilgiler aldı. 

KORONAVİRÜS SALGININA RAĞMEN HEDEFİMİZE YAKLAŞTIK
Özel idare ekiplerinin ihtiyaç duyulan tüm güzergâhlarda çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Genel Sekreter Çınkıl, “Koronavirüs salgınına rağmen planladığımız şekilde asfaltlama sezonumuza devam ediyoruz. COVİD 19 Pandemisi’nden kaynaklanan pek çok olumsuzluğa rağmen 2020 takvimimizde önemli bir aksama yaşamamaya ve yaşatmamaya gayret gösterdik” dedi.

Tüm bu çalışmalarda nihai hedeflerinin asfaltsız köy yolu bırakmamak olduğunu belirten Çınkıl, “Sezonu tamamlamamıza henüz vakit var, ama bizler planladığımız hedefe şimdiden yaklaştık. Ekiplerimizin özverili çalışmaları, malzeme üretim ve araç kapasitemizle başarılı bir sezona imza atıyoruz. Sinop’umuzda asfaltlanmamış yol bırakmama hedefinde kararlıyız. Bu hedefe ulaşmak için hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KÖYDES Projesi kapsamında başlatılan asfaltlama sezonuna katkı ve destekleri için yetkililere teşekkür eden Çınkıl, “Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu’na, Sayın Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e, Vali Yardımcılarımıza, İlçe Kaymakamlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve tüm İl Genel Meclisi Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte mesai mefhumu gözetmeden, üstün bir gayretle çalışan, sıcak havaya rağmen aralıksız görev yapan makine ikmal ve bakımevlerimizde, asfaltlama ve yama ekiplerimizde bulunan tüm mesai arkadaşlarıma da yürekten şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber