Sinop Müftülüğü Din Görevlileri Derneği organizesinde Ağrı İl Müftülüğüne tayini çıkan Sinop İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Aksaray İli Sarıyahşi İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atanan İl Müftülüğü Vaizi Ünal Koca, Kocaeli İli Derince İlçe Müftülüğüne tayini çıkan İl Müftülüğü Memuru Yaşar Ali Yıldız ve emekli olan Engin Balcı, Şükrü Şahin, Mevlüt Tabak, Avni Bal, Hacı Bayram Yılmaz ve Salih Kırbıyık onuruna veda programı düzenlendi.

Sinop’ta bir Restoranda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi İç Denetçi İrfan Çimen, İl Müftü Yardımcıları Kamil Tuncel ve Abdullah Söylemez ve Din Görevlileri katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik“ Cenabı Hak bizleri kendi dinine hizmetten daim kılsın. Her vedada bir hüzün vardır. Bugün onu yaşıyoruz. Gelen gider, konan göçer ancak baki kalan bu kubbede hoş bir sedaymış. Önemli olan hayırlı, güzel hizmetler yapabilmek, gök kubbede bir hoş sada bırakma düsturu içinde çalışıyoruz. Bizim görevlerimiz adeta bir bayrak yarışını andırır. Bayrağı eline alan daha ileriye götürmenin gayreti içerisinde olur. Nöbeti biten bayrağı bir sonrakine verir oda bayrağı aldığı yerden daha ilerilere götürür. Bu gün nöbet değişimlerinden birini daha yaşıyoruz. Beraber hizmet ettiğimiz İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu hocamız Ağrı il Müftü Yardımcılığı görevine, İl Müftülüğü Vaizi Ünal Koca Aksaray İli Sarıyahşi İlçe Müftülüğüne, Yaşar Ali Yıldız Kocaeli İli Derince İlçe müftülüğüne tayinleri çıktı. Rabbbim yeni görev yerlerinde muvaffakiyet ve başarılar ihsan buyursun. Emekli olan Engin Balcı, Şükrü Şahin, Mevlüt Tabak, Avni Bal, Hacı Bayram Yılmaz ve Salih Kırbıyık hocalarımıza da bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı sıhhatli uzun ömürle nasip eylemesini yüce rabbimden niyaz ediyorum. Bütün görevlilerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eder bundan sonraki yaşamlarında ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim. ”dedi   

Sinop’ta İl Müftü yardımcılığı görevini yürütürken Ağrı İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Fatih Tavlaşoğlu, tüm mesai arkadaşlarından helallik istedi. Tavlaşoğlu; “Sinop’ta görev yaptığım süre zarfında bizler üzerimize düşen hizmetleri yerine getirmeye çalıştık. Bizim vazifemiz dinimize, memleketimize, milletimize ve vatanımıza hizmet etmek bizim görevimizdir. Son nefesimize kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Sinop’ta görev yaptığım süre zarfında sizleri kıracak incitecek  fiillerden mümkün mertebe kaçındım. Bilmeden hataen kırdığım incittiğim arkadaşlarım varsa onlar haklarını helal etsinler. Cenab-ı Hak bu güzel vazifeyi hakkıyla yerine getirenlerden eylesin. ”dedi.

İl Müftülüğü Vaizi görev yapmakta iken Aksaray İli Sarıyahşi İlçe Müftülüğüne atanan Ünal Koca konuşmasında “Sınavlar neticesinde Sarıyahşi İlçe Müftülüğü görevine atandım. Bu görevin zorluğu ve sorumluluğun bilincindeyim. Sizlerin duaları ile birlikte bu görevi inşallah hakkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Benim hakkım herkese helal olsun sizlerde haklarınızı helal ediniz” dedi.

Emekli olan din görevlileri ise din görevliliğin emeklisi olmaz bizler de bundan sonraki hayatımızda da üzerimize düşen vazifelere yerine getirmeye devam edeceğiz diyerek programa katılanlardan helallik istediler.
Din Görevlileri adına söz alan Garaj camii İmam Hatibi Mehmet Karakurt   “Din Görevlilerimiz adına tayini çıkan hocalarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Emekliye ayrılan hocalarımıza bundan sonraki hayatlarında sağlıklı sıhhatli ömürler Cenab-ı Hak’tan naz ediyorum” dedi.

Din Görevlileri Derneği ve Kur’an kursları Yaptırma ve Yaşatma Dernekleri tarafından tayini çıkan görevlilere plaket verildi. Duygu dolu anların yaşandığı veda programında karşılıklı helalleşmenin ardından çekinilen toplu fotoğraf ile program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber