Sinop'ta 31 Mart Genel Seçimlerinde İl Özel İdaresinin karar organı olan İl Genel Meclisi üyeleri de belirlenmiş oldu. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre: 21 üyeli Sinop İl Genel Meclisinin 18 sandalyesini AK Parti, 3 sandalyesini CHP (Sinop 2 - Ayancık 1) aldı.

Yapılan son seçimlerle birlikte Sinop İl Genel Meclisinde CHP'li Canan Atabek, Sinop İl Genel Meclisinin tek kadın üyesi oldu.
KADINLARIN TEMSİLCİSİ OLACAĞIM
sonuçların belirlenmesi ardından gazetemiz Vitrinhaber’e açıklamalarda bulunan Sinop İl Genel Meclis Üyesi Cana Atabek, il genel meclisinde kadınların temsilcisi olacağını söyledi. 
Atabek; “31 Mart seçimleri için il genel meclisi üyesi olmak için başvuruda bulundum. Yapılan ön seçimde örgütüm bana bu yetkiyi verdi. Daha sonra da milletim bana bu yetkiyi verdi. Buna layık olmaya çalışacağım. İnanıyorum ki, ilçelerde, köylerde kadınlar ile ilgili konular başka yönlere evrilecek. Değişik projelere imza atacağımıza inanıyorum. Tabi tüm bunların yanında ilk defa bir kadın il genel meclisine giriyor. Bunun da mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

CANAN ATABEK KİMDİR?
1962 yılında Sinop'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Ev Ekonomisi Bölümünden mezun oldu. Memur olarak PTT'de göreve başladı. PTT'de son iki yıl Personel Müdürü olarak hizmet verdi. 23 Yıllık hizmetten sonra bu kurumdan emekli oldu ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olduktan sonra parti içi faaliyetlere katıldı. Sinop Merkez ilçe yönetiminde yöneticilik ve ilçe Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini yaptı. Daha sonra Sinop İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. 
2015 yılında yapılan 35. Olağan İl Kongresinde Barış Ayhan'ın İl Başkanlığında oluşturulan İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisinden, eğilim yoklamasıyla İl Genel Meclisi üyesi adayı seçildi. ÇYDD üyesi, evli ve iki kız çocuk annesi.

 

Editör: Vitrin Haber