İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, Sinop İl Genel Meclisince düzenlenen "2021 Yılı Bütçe Görüşmeleri" toplantısında müdürlük faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 2020 yılı çalışmaları ile 2021 yılında yürütülmesi planlanan projeler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştiren  İl Müdür Vekili Ahmet Tam ilimiz tarım sektörü ihtiyaçlarına cevap verilmesi, yeni projelerin hayata geçirilebilmesi için Bakanlık genel bütçesi yanında yerel kaynaklardan sağlanacak bütçenin de çok önemli olduğu söyledi. 

2002 YILINDAN BU YANA TARIM PROJELERİNE 5 MİLYON 288 BİN LİRA ÖDENEK AKTARILDI
Sinop İl Genel Meclisi tarafından tarım projelerine 2002 yılından bugüne kadar toplamda 5 milyon 288 bin lira ödenek aktarıldığını hatırlatan İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, bu rakamın 2020 yılı içerisinde 93 bin 500 bin lira olduğunu belirterek, tarıma verdiği desteklerden ötürü İl Genel Meclisine teşekkür etti. Tam; “Kurumumuz projelerine yönelik 2002 yılından günümüze kadar 5 milyon 288 bin lira ödenek aktaran Sinop İl Genel Meclisi'ne kurumum ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kurumumuz tarafından 2020 yılı içerisinde İl Özel İdaresine 1 Milyon 640 bin lira tutarında 11 adet proje sunulmuş ve bu projelerden 93 bin 500 lira tutarında 4 adet projemizin kabul edilmiştir. Projeler kapsamında; İlimizde salep üretiminin teşviki amacı ile 200 m2 alanda salep bahçesi tesisi, ilköğretim okullarına yönelik tarımın genç kuşaklara aktarımı ve benimsetilmesine katkı sağlanması amacıyla 6 adet 88 m2 büyüklüğünde sera yapımı, Keten üretiminin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile 32 dekar alanda keten hasat işlemlerinin sağlanması ve domuz zararı ile tarım alanlarında yaşanabilecek zararın önlenmesi amacı ile 5 bin adet fişek alınarak çiftçilerimize dağıtımı gerçekleştirilmiştir” diye konuştu. 

2021 YILI İÇİN 15 PROJE PLANLANDI
Konuşmasında 2021 yılında planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İl tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, yeni yılda yenilikçi projelere ağırlık verilerek 2 Milyon 375 bin 500 lira tutarında 15 adet projenin planlandığını söyledi. Tam; “Kurumumuz, 2021 yılında projelerin çeşitlendirildi ve ayrıca yenilikçi projelere ağırlık vererek 2 Milyon 375 bin 500 lira tutarında 15 adet proje planlandı. Projeler ile tarımsal yeniliklerin İlimiz tarımına entegrasyonu için gerekli altyapının oluşturulması, yeni istihdam olanakları yaratılması ve çiftçilerimizin gelirinin arttırılmasında önemli aşama kaydedilecek. Bu konuda her zaman olduğu gibi 2021 yılında da İl Genel Meclisimizin bütçe katkısı sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi. 
İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam 2021 yılı bütçe toplantısına davet edilmeleri, İl Müdürlüğü çalışmalarına yönelik takdir ve alakalarından dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve meclis üyelerine teşekkürler ederek, 2021 yılında da Meclisin kurum nezdinde tarım sektörüne katkılarını beklediklerini ifade etti. 

İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, sunumu sonrasında İl Genel Meclisi üyeleri tarafından yöneltilen sorular cevapladı. 
 

Editör: Vitrin Haber