Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak 23 Nisan dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Bundan tam 93 yıl önce büyük fedakârlıklarla kurulan ve milli mücadelenin merkezi olan TBMM, milletimizin bağımsızlığının ve bu konudaki kararlılığının en önemli sembolüdür” dedi.

Millet iradesiyle iktidara gelen AK Parti hükümetinin, milli egemenliği yaşatıp yüceltmenin gayreti içerisinde olduğunu söyleyen İl Başkanı Tokmak mesajında şu cümlelere yer verdi; “Yokluklar içerisinde kurulan İlk Meclis, önce milletimizi tek bir çatı altında toplamış, sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Tarihte eşine az rastlanır bu destansı mücadele sonucunda genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır.  93 yıl önce ortaya çıkan bu irade o günden beri ülkemizin bağımsızlığının ifadesi olarak milletimizin kaderine yön veren kararlar almaktadır.
TBMM, bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir. Kurtuluş savaşını yönetmiş, genç bir cumhuriyetin inşasını sağlamış, cephelerde savaşmış ve imkânsızlıklar içindeki bir millete umut aşılamış; yönetme iradesini millete vererek demokrasi bilincine önderlik yapmış olan bu Meclis, her şartta bu özelliklerinden taviz vermeyecektir. TBMM’yi bize ve çocuklara emanet eden kurucu iradenin de bizden beklediği budur.
AK Parti hükümeti olarak millet iradesiyle iktidara geldiğimizin bilincindeyiz; milli egemenliği yaşatıp yüceltmenin, milletimize lâyık olmanın gayreti içindeyiz. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi: “Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine, çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın bir noktada bulunuyoruz. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizdir. Aziz milletimizin istiklâl mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı,  bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Bugün 93. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü Cumhuriyetimizle, geleceğe güven içinde bakıyoruz. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onları yetiştiren ebeveynlerin ve öğretmenlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyor, İstiklal Harbimizin mümtaz şahsiyetlerini, Genç Cumhuriyetimizin kurucularını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

Editör: Vitrin Haber