İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi (İklimİN) Eğitimi, 26-27-28 Mart 2019 tarihlerinde Sinop’ta yapıldı.    

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan,”İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi (İklimİN)” kapsamındaki Sinop Eğitimi, 26-27-28 Mart 2019 tarihlerinde Karakum mevkiindeki Vira Otel’de gerçekleştirildi. Üç gün süren eğitime Sinop ve çevre illerdeki kurum, kuruluş ve STK’lardan birer temsilci katıldı.

Takım lideri ve hibe uzmanı Gaye Erkan ile Proje Asistanı Simay Erdi bu konuda yaptıkları açıklamada, ”Toplam bütçesi 1.865.000 Euro olan İklimİN Projesinin hedefi, Türkiye’de ortak iklim değişikliği etkilerini azaltma çabalarını güçlendirme için kamu farkındalığını ve paydaş kapasitesini artırmak suretiyle AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyumun sağlanmasıdır. Proje kapsamında, eğitim programlarıyla kapasite geliştirme, paydaşlarla etkili iletişim ve farkındalık artırma çalışmaları ve hibe projeleri yoluyla yerel ikilim değişikliği hareketinin gerçekleştirilmesi konularında teknik destek sağlanması, toplumun iklim değişikliği konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor” dedi.

İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi (İklimİN) Sinop Eğitiminin başlangıcında, Küresel Denge Derneği Başkanı Dr. Nuran Talu İklimİN Projesinin tanıtımını yaptı. 

Daha sonraki konuşmacılardan Prof. Dr. Murat Türkeş ”İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri ve Türkiye’ye Etkileri” konusunda, Prof. Dr. Doğanay Tolunay ”İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemlerdeki Yeri” konusunda, Dr. Nuran Talu ”Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadele Unsurları” konusunda, Habip Kocaman ”Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadelede Yasal ve Kurumsal Yapısı” konusunda, Tülin Keskin ”Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji”konularında, Dr. Nuran Talu ”İklim Mücadelesinde Ekonomik,, Sosyal ve Ekolojik Adalet” konusunda ve Dr. Barış Gencer Baykan da “İklim Değişikliği ile Mücadelede Gençliğin Sorumluluğu” konularında sinevizyon eşliğinde sunum yaptı. Proje etkinlikleri sonunda, eğitime katılanlarla birlikte genel bir değerlendirme yapılarak program sonlandırıldı. 

Haber: Hikmet Kurada 
 
 

Editör: Vitrin Haber