Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panele; Sinop Valisi Hasan İpek, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kurum amirleri, STK temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
Programda selamlama konuşması yapan Sinop Valisi Hasan İpek, Hz. Muhammed’in hayatıyla ve yaşayışıyla, insanlığa örnek olduğunu belirterek düzenlenen panelin hayırlı olmasını diledi.
Ardından Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın moderatörlüğünde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konusu işlendi.

GENÇLERİMİZİN PEYGAMBERİMİZİN GÜVENİLİRLİĞİNİ TANIMASI GEREKİYOR
Panelde ilk konuşmayı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptı.  Hz. Muhammed’e peygamberlik tebliğ edilmeden önce kendisinin Muhammed’ül Emin olarak tanındığını hatırlatan Rektör Dalgın, “Bu panelin Üniversitemizde gerçekleşmesi büyük bir önem arz ediyor. Çünkü güven temasının paneller vasıtasıyla gençlere ulaşması gerekiyor. Gençlerimizin Peygamberimizin güvenilirliğini kavraması gerekiyor. Bu vesileyle Panelimizin, katılan herkese faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İSLAM MEDENİYETİ GÜVEN MEDENİYETİDİR
Ardından konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İslam Medeniyetinin güven medeniyeti olduğunu söyledi. Çelik; “Güven duygusunu oluşturmak için adalet, liyakat, tarafsızlık gibi birçok duygunun bir araya gelmesi gerekmektedir. Peygamberimiz bütün bu değerlere önem vermiş, kendisine güvenen ve kendisinin güvendiği bir toplum oluşturmuştur" diye konuştu. 

İSLAM DÜNYASI GÜVENSİZLİK İÇİNDE
Panelde son olarak konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal ise konuşmasında İslam Dünyasının başta terör ve benzeri olaylardan mustarip olduğunu belirterek güvensizlik yaşadığını anlattı. Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası etkinleri düzenleniyor. Bu sene Kutlu Doğum Haftasında üzerinde duracağımız tema, Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlenmiştir. Dünyadaki resme bakıldığında güven toplumu inşa meselesi en ciddi problemler arasında yer almaktadır” dedi.
Allah Resulünü doğru tanımak adına bu tür programların büyük fırsat olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yavuz Ünal, Hz. Peygamberimizin yaşantısı ve aile hayatıyla örnek bir kişilik olduğunu da vurgulayarak, konuşmasının sonunda İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden gelen güncel soruları cevaplandırdı.
Program hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber