AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sinop'ta yaşanan gerilimle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Olaylara katılanların genellikle MHP ve CHP'lilerden oluştuğunu söyleyen Çelik, "Kayıtlar, görüntüler var elimizde. Atılan sloganlara, asılan afişlere bakıyoruz. Pankartlara, dövizlere, yapılan işaretlere baktığınız zaman, bu kalabalığın önemli bir kısmı üzülerek söylüyorum; MHP ve CHPliler'den oluşuyor" şeklinde konuştu.

Çelik, çıkan olayları Sinop Gençlik Platformu adındaki bir grubun organize ettiği ve bu platformun başkanlığını da AK Parti Sinop Boyabat Gençlik Kolları Başkanı Olcay Kargınoğlu'nun yaptığı yönündeki iddiaları da değerlendirdi. Çelik, "Olcay Kargınoğlu Boyabat AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'dır, bu doğrudur ancak o gün Boyabat'tan dışarı çıkmamış. Bu olayla uzaktan yakından ilgisinin olmadığıyla ilgili kendisi zaten bir basın açıklaması yaptı ve kendisi hakkında bu iddiayı ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulundu" dedi.

Çelik, CHP'nin hedef gösterdiği Sinop Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek'in sağduyu ve olayları yatıştırmak için orada olduğuna vurgu yaparak, bunun ise bölgedeki yerel gazeteler incelendiğinde görülebileceğini kaydetti. Hüseyin Yüksek'in CHP'liler tarafından suçlu ilan edilmesini büyük bir haksızlık olarak değerlendirirken, Hüseyin Yüksek'in ise CHP'lilerden özür beklediğini söyledi.
Olayların yaşandığı gün Hüseyin Yüksek'in gece saat 22.00 sıralarında kendisini aradığını kaydeden Çelik, Yüksek'in kendisine "Biz burada olayların yatışması için olağanüstü gayret gösterdik. Sırtıma yediğim yumrukların da haddi hesabı yok" dediğini aktardı.
MHP Genel Merkezi'nin olayların daha da büyümesini engellediğine de dikkat çeken Çelik, "Bir hakkı da teslim etmek gerekiyor. MHP'ye yakın bazı STK'lar, bazı ülkücü kuruluşlar daha ileri derecede orada bazı etkinlikler yapmak istiyorlar ama MHP Genel Merkezi tarafından uyarıldıkları için daha ileri giden bir şey yapmıyorlar" dedi.

Yaşanan olayların tasvip edilemeyeceğini ifade eden Çelik şunları söyledi:
"Bunların içinde diyelim ki, AK Partili biri de olabilir. Bizim 8 milyon üyemiz var. AK Parti üyesi veya AK Parti'ye oy vermiş birileri de bu işin içinde olabilir. Biz onu da tasvip etmeyiz. Tespit etsek ki, belediye başkanımız bu işin içinde olduğunu; biz onu da tasvip etmeyiz ve bir cezai müeyyide söz konusu olursa onu da uygularız. Nitekim birilerinin bize yanlış yapmış olması, bizim onların yaptığı yanlışa oh demeyi gerektirmez. Sinop gençlik platformu hasleten AK Parti gençlik kollarının kurduğu bir platformmuş gibi takdim ediliyor, bu doğru değil. Bu daha çok İstanbul'daki Sinopluların kurduğu bir platform gibidir."

"SİNOP VE SİLİVRİ BİRBİRİNE BENZEMİYOR"

Çelik, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı. Çelik, CHP'nin Silivri'de protesto gösterisinde bulunanlara hemen müdahale edildiğini, Sinop'ta ise 7 saat müdahale olay çıkaranlara müdahale edilmediği yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Sinop'taki olayla, Silivri'deki olay kesinlikle birbirine benzemiyor" dedi. Çelik, Sinop'ta gençlerin provoke edildiğine yönelik tespitleri olduğunu belirterek, Silivri'ye ilişkin olarak ise, "İlle de 'koyduğunuz bu bariyerleri aşacağım' diye kendileri bir fiili durum oluşturuyorlar ve bunun başında da milletvekilleri var. Sinop'la Silivri'deki olay da tabiatıyla birbirine benzemiyor" şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber