Öğr. Gör. Gökhan Bayram’ın verdiği seminerde, hitabette hazırlık, metin yazma, konuşurken kullanılan jest ve mimikler, tartışmalardan galip çıkma yöntemleri, konuşma korkusunu yenme taktikleri ve daha birçok konu dinleyenlerle paylaşıldı. Bayram, iyi konuşmacı olmak isteyenlerin Sinop’un meşhur şarkısı “Aldırma Gönül”ün sözlerinden ilham almalarını ve korkularına kulak vermemelerini önerdi. 

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın yanı sıra üniversite yönetimi, akademik ve idari personeli, emniyet mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yoğun katılımlı etkinlikte keyifli anlar yaşandı. Yaklaşık 4 saat süren programda birçok kişiye konuşma uygulamaları yaptırıldı. 

Bol kahkahalı ve bol uygulamalı eğitimde Bayram, Sinop’un tarihi şahsiyetleri ve kültürel değerleri üzerinden hitabete eğildi. Bayram, “Hepimizin severek dinlediği Aldırma Gönül şarkısı hitabette referansımız olmalıdır. O şarkının sözlerini konuşmalarınıza uygulayın. Ağladığın duyulmasın derken bizlerde hazırlıksızlığımızı, kabahatlerimizi kürsüde söylemeyelim. Dışarda deli dalgalar derken dış kötü sesleri dinlemeyelim. Seni bu sesler oyalar sözü içten gelen olumsuz seslere işarettir ki bunlara kulak asılmamalıdır. Mahpus yata yata biter derken biz bunu kötü konuşa konuşa iyi konuşursun şeklinde algılamalıyız.” dedi. 

Gökhan Bayram, hitabette sessizliğin önemli bir güç olduğuna da dikkat çekti. Kürsüye çıkıldığında kısa bir süre sessiz kalmanın, izleyenleri seyretmenin, anlamlı sessiz duruşlar yapmanın, önemli mesajlar öncesinde kısa süreli sessiz kalmanın önemli bir güç olduğuna ve etki yarattığına temas etti. 

Gökhan Bayram programa katılanlara bir de armağan sundu. Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Dilek tarafından katılımcılar arasında yapılan çekiliş sonucunda 2 çift konaklama ve rehberlik hizmetiyle Çanakkale tatili kazandı. Programın sonunda Prof. Dr. Bircan, böyle bir eğitimi düzenlemekten onur duyduklarını belirterek Gökhan Bayram’a hediye takdiminde bulunurken kendisine de seminer katılım sertifikası verildi. 



Editör: Vitrin Haber