2016 yılı başında köy statüsünden çıkartılarak Sinop'un önemli bir mahallesi haline gelen Korucuk'un muhtarlığı için yarış sürüyor. 31 Mart yerel seçimleri için 3 adayın yarıştığı Korucuk Mahallesi yaklaşık 4 bin nüfusu ve 2 bin 200 seçmeniyle Sinop'un en kalabalık mahallerinden bir tanesi.

Korucuk'ta muhtarlık yarışının iddialı isimlerinden iş adamı Hilmi Kuru, düzenlediği bir törenle muhtarlık ofisi açtı. Seçildiği takdirde muhtarlık olarak kullanacağı ofisi şimdilik seçim bürosu olarak kullanacağını kaydeden Kuru: "Seçime 25 gün kala büromuzun açılışını yaptık. İnşallah kazanacağız,  Burası geçici büromuz. Kazandığımızda muhtarlık olarak daha güzel bir yer yapmayı düşünüyoruz. Bizden sonraki muhtarların da aynı büroyu kullanmasını istiyoruz” dedi.

Muhtar olması halinde yapacağı projelerden de bahseden Kuru; “Her ay heyetimizle birlikte değerlendirme toplantıları yapacağız. Mahallemizin sorunlarını dinleyeceğiz. Nerede sorun varsa canla başla o sorunları gidermek için yeni belediye başkanımızla birlikte çalışacağız. Mahallemizde doğalgaz çalışmalarımız başladı ama şuanda gecikiyor, acil bir şekilde doğalgazın bütün köye yayılması gerekiyor. Bir de mahallemiz çöplerle dolu. O çöplerin toparlanması ve o çöplerin yer altına indirilmesi. “Belediyeden Pazar yeri isteyeceğiz. 18 evler bölgesindeki Pazar yerinin kaldırılıp mahallemize kurulmasını talep edeceğiz. Ayrıca mezar yerimiz dolmak üzere, mezar yeri projemiz de var” diye konuştu.
Hilmi Kuru, açılışa katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu.
 

Editör: Vitrin Haber