Sinop'ta uzun yıllar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Hikmet Tosun emekliye ayrıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, 42 yıllık memurluğunu ve 16 yıldır da sürdürdüğü il müdürlüğü görevine son noktayı koydu. Tosun kendisine Turizmci Cemalettin Kaya tarafından hediye edilen ve Amerika Birleşik Devletlerinde işten ayrılan personele verilen kutuya özel eşyalarını koyarak müdürlük görevine ve memuriyete veda etti.  

Memuriyet hayatına 1978'in 11 kasımında başladığını ve 4 Kasım 2020 de emekli olduğunu belirten Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, 16 yıllık il müdürlüğü görevinde önemli hizmetler yaptığını söyledi. 

Hikmet Tosun: "Sinop küçük bir kent ve öz kaynakları yetersiz bir kent. Biz dış kaynak bulmaya gayret ettik ve dışarıdan da baya bir kaynak bulduk. İki büyük iş yaptım. Biri Sinop'u Avrupa Birliği ve UNESCO ile Sinop'u tanıştırdık. Uluslararası platformda Sinop'u bu iki güçlü kuruluşla tanıştırdım. 2011'de Avrupa gününü Sinop'ta kutladık. 2011 yılında Avrupa gününü Türkiye'de kutlayan tek il biziz. Tüm Avrupa büyükelçileri Sinop'a geldi. Sinop'u Türkiye'den önce Avrupa Birliği'ne soktuk" dedi. 

SİNOP İÇİN MÜDÜRDEN ÇOK DAHA FAZLASI
Görevden ayrılış kutusunu Hikmet Tosun'a hediye eden Sinop eski Kültür ve Turizm derneği Başkanı ve Turizmci Cemalettin Kaya'da, Tosun'un önemli ve güzel hizmetleri olduğunu söyledi. 

Kaya: "Sayın müdürümüzün yeri doldurulamaz. Sinop için bir müdürden çok daha fazla olan, kendine münhasır bir şahsiyet olarak Sinoplugiller familyasında yeri şimdiden hazır olan bir değer. Kendisine böyle esprili bir emeklilik sürprizi yaptık" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber