Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan KKYDP kapsamında, Tarım İl Müdürlüğü ile B.C.B Gıda Tüketim Mad. Tıb. Ger. Ve Yem. Hizmetleri Ltd. Şti. yetkilileri arasında Çeltik İşleme ve Paketleme tesisi konulu hibe sözleşme imzalandı.

Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan KKYDP kapsamında, Bakanlık nihai kararı ile hibe programı kapsamına alınan B.C.B Gıda Tüketim Mad. Tıb. Ger. Ve Yem. Hizmetleri Ltd. Şti. yetkilileri ile Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında Çeltik İşleme ve Paketleme tesisi konulu hibe sözleşme imzalandı. 

İmzalanan sözleşme ile yatırımın tamamlanmasının ardından 499.791,93 TL hibe desteği sağlanacağı bildirildi. İmzalanan hibe desteği hakkında bilgi veren Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, imzalanan anlaşma ile Sinop ekonomisine büyük katkı sağlanacağının belirtti. Asak; “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 4 proje için hibe sözleşmesi imzalandığı. İmzalanan projeler ile İlimiz ekonomisinin güçleneceğini düşünüyoruz. Tarımsal sanayiye dayalı bu yatırımların artması ile birlikte istihdam ve katma değer yaratılacağı düşüncesinde olan bakanlığımız projelerin hayata geçirilmesi konusunda yatırımcılara her türlü desteği vermekte. Bu anlamda hibe sözleşmesi imzalayan tüm yatırımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber