Seçim çalışmaları sürecinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun  otobüsüne yaklaşarak  “Her şey çok güzel olacak ” sloganı ile Türkiye’nin gündemine oturan Berkay Gezgin ve ailesi Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın daveti ile tatil için Sinop’a geldi.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın makamında basın mensupları ile bir araya gelen Berkay Gezgin ve ailesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BERKAY’I ARTIK TÜM TÜRKİYE TANIYOR
Makamda gerçekleşen buluşmada konuşan Belediye Başkanı Barış Ayhan Berkay Gezgin’i artık tüm Türkiye’nin tanıdığını söyledi. Ayhan; “Ekrem İmamoğlu’nun seçim propaganda döneminde “Her şey çok güzel olacak” sloganı ile gündeme gelmişti ve onun sayesinde her şey çok güzel oldu.  Kardeşi Efe, Babası Süleyman bey ve amcası Yılmaz bey ile birlikte bizim davetimizi kırmayıp, nezaket göstererek kendilerine ilettiğimi Sinop davetini geri çevirmediler. Kendilerine yoğun bir seçim dönemi geçirdiniz yoruldunuz, gelin sizi Sinop’ta dinlendirelim tatil yaptıralım teklifinde bulunduk. Sağ olsunlar onlarda bizim davetimizi kırmadılar 16 Temmuz itibari ile Sinop’a geldiler. Bizde onları Sinop’ta misafir ederek onları dinlendiriyoruz. Birkaç gün bizim misafirim olacaklar. Bu planlamayı ziyareti yapmadan önce 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile bir sohbet sırasında çıkmıştı. Bizde ortak dostumuz vasıtası ile iletişime geçtik ve böyle bir organizasyonu yaptık. Bu organizasyonu aslında bu kadar çabuk planlamayı düşünmüyorduk aslında. Şuanda Sinop’ta çok önemli özel bir etkinlik olan M. Berkay Akbaş Basketbol Turnuvası başladı ve üç gün sürecek. Türkiye’nin dört bir yerinden 120 sporcunun katıldığı bir etkinlik. Sinoplu’nun Berkay’ı, evladını unutmadığını bir kez daha göstermiş olduk yoğun bir katılım ile. Bizde bir Berkay’ımız varken bir Berkay’ımız daha oldu diyerek Berkay kardeşimizin tatil programını biraz öne çektik. Tatil programını öne çektiğimiz için maalesef annesinin işyerinden izin sorunu olduğu için gelemedi. Annesini de bir gün tekrar ailesi ile birlikte mutlaka Sinop’a bekliyoruz” dedi. 

SİNOP’TA DA “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLSUN ”DİYE BERKAY’I SİNOP’A GETİRDİK
Belediyenin daveti üzerine Sinop’a gelen Berkay’ın konaklama masraflarını belediye bütçesinden değil şahsi olarak üstlendiğinin altını çizen Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop’ta da “Her şey çok güzel olsun ”diye Berkay’ı Sinop’a getirdiklerini ifade etti. Ayhan; “Sinop’ta bizim misafirlerimiz derken biz bunu belediye bütçesi ile karşılamıyoruz. Benim tamamen özel girişimlerim sayesinde bizim kendi özel dostlarımız, arkadaşlarımız, ailemiz vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bir organizasyon. Bu konuda Sinop kamuoyunda herhangi bir tereddüt oluşması istemem kesinlikle. Güzel günler geçiriyorlar. Dün geldiler henüz, eğlencelide bir organizasyondu dünkü. Sinop’u geziyorlar. Sinop’un nadir lezzetlerini onlara tattırmaya, turistik tarihi yerleri onlara gezdirmeye çalışıyoruz. Ben çok yoğun tempo içerisinde olduğum için birkaç arkadaşımız kendileriyle ilgileniyorlar. Gün içerisinde pek görüşemiyoruz, akşam saatlerinde mesaim bittikten sonra bende kendilerine katılıyorum.  Sinop’ta da “Her şey çok güzel olsun ”diye bir sihirli değnekte Sinop’a dokunsun diye Berkay’ı Sinop’a getirdik” diye konuştu.

İLK KEZ SİNOP’TAN TEKLİF GELDİ
15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel seçim döneminde “Her şey çok güzel olacak” sözü ile Türkiye’nin gündemine oturan ce CHP’nin tüm seçim çalışmaları boyunca bu sloganı kullandığını, seçim sonrasında herhangi bir belediyeden kendilerine teklif gelip gelmediğini sorması üzerine Berkay Gezgin daha önce kendisine böyle bir teklif gelmediğini ve ilk defa Sinop’tan böyle bir teklif geldiğini söyledi.

EKREM BAŞKANA OLAN SEVGİMİ GÖSTERMEK İÇİN OTOBÜSÜN PEŞİNE KOŞTUM
Hatay, Samandağlı olduğunu ve İstanbul’da yaşadığını belirten Berkay Gezgin, Ekrem İmamoğlu’na büyük bir sevgi duyduğunu söyledi. Gezgin; “Daha önce birçok yerde bunun kurgu olduğunu ifade edenler oldu. Fakat olay tamamen spontane gelişti. O gün mitinge geç kalmıştım, Ekrem başkan otobüsün üzerine çıkmıştı ve ben kendisini kalabalıktan dolayı göremiyordum. Bende onu göremediğimden yola çıktım ve yolda otobüsün çıkmasını bekleyerek otobüsün peşine takıldım. Ekrem başkana olan sevgimi göstermek için otobüsün peşine takıldım. Sonrasında videoda da izlediğim gibi Ekrem başkan beni görüyor ve bu çocuk çok koştu yavaş bir diye bir cümle kullanmış. Yavaşlayıp camı açınca bende bu cümleleri sarf etmişim” dedi. 

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OKUMAK İSTİYORUM
Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada’nın büyüyünce sende Ekrem başkan ve Barış başkan gibi Atatürkçü, dürüst, memleket millet için çalışan bir siyasetçi olmayı düşünüyor musun? sorusuna tabiki de, ben zaten siyasete ilgiliyim.  Bundan öncede ilgiliydim. İleride Uluslararası İlişkiler okumak istediğini belirtti. 

SİNOP KÜÇÜK VE GÜZEL BİR ŞEHİR
Sinop’un küçük ve güzel bir şehir olduğunu belirten Berkay Gezgin; Sinop sessiz sakin büyük şehirler gibi gürültüsü patırtısı olmayan, yeşil alanları olan ve denizi çok güzel bir yer ben Sinop’u beğendiğini söyledi.

İMAMOĞLU’NA İSTANBUL İÇİN DAHA FAZLA YEŞİL ALAN İSTEĞİ  
İstanbul’da şehirleşmenin ve betonlaşmanın çok fazla olduğunu belirten Berkay Gezgin Sinop’ta gördüğü yeşil alanların İstanbul’da da daha fazla olmasını, ağaçların kesilerek yerine beton dökülüp binalar yapılmaması gerektiğini ve bu konuda inşallah daha güzel şeyler yapılacağını basın mensupları aracılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na iletti.  

İYİ EĞİTİMLİ, ÇEVRECİ VE ATATÜRKÇÜ BİR TÜRKİYE OLSUN
Ülke geleceği içinde konuşan Berkay Gezgin, eğitimin güzel olmasını, çevre problemlerinin çözülmesini, insanların daha donanımlı ve eğitime daha çok yönlendirilmesini, insanların okumasını, araştırmasını teşvik edecek bir eğitim sistemi olmasını ve Atatürkçü gelişen bir nesil düşünüyorum. 
Daha sonra Berkay Gezgin ve ailesi basın mensupları ile bir süre sohbet ettikten sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
 

Editör: Vitrin Haber