Düzenlenen törende konuşan Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alper Delier “Çocuklar Sağlıklı ve Mutlu Gülsün” kampanyasının Uğur Demirtaş’ın şahsi düşüncesi ile kendilerine başvurması sonucunda hayata geçirildiğini söyledi.

UĞUR BEY’E VE DUYARLI VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Uğur Demirtaş’ın başlattığı bu duyarlı kampanya için teşekkür eden Delier kampanya hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu fikir sadece Uğur beyin kendi fikriydi. Kendisi bize geldi ve projesini bize sundu. Bizde bu konuda kendisine destek vereceğimizi söyledik. Sonraki aşamada Sinop’un esnafları ve kendi arkadaşları ile görüşerek görmüş olduğunuz bu organizasyonu gerçekleştirdi. Bizde bu organizasyonun bu kadar büyük olacağını tahmin etmiyorduk daha küçük bir organizasyon bekliyorduk. Bu duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bundan 1 sene önce çocuk acil hastanesi ile ilgili başlatmış olduğu kampanya sonucunda Kamu Hastaneler Kurumumuzdan bazı Daire Başkanları ve Genel Müdürlerimiz gelmişti. Konu ile ilgili hassasiyetlerini onlarda burada dile getirdiler. Yaklaşık 1 yıldır Çocuk Acil Servisimizde uzmanlarımız nöbet tutmaktadır, kendisine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle Sinop’un esnaflarına, kendisine, bu organizasyona destek veren bütün vatandaşlara, siz değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz.
 
ÖNEMLİ OLAN ÇOCUKLARIN HER ZAMAN MUTLU VE SAĞLIKLI OLMASI
Kampanya hakkında bilgi veren Uğur Demirtaş, hastaneleri çocukların korkulu rüyası olmaktan çıkarmak istediklerini belirtti. Demirtaş; “Hastane denilince çocuklargenellikle hastanelerden korkarlar. Çocukların hem tedavi olup sağlıklarına kavuşması hem de hastane korkularını yenmeleri için hayır sever vatandaşlarımız ile böyle bir kampanya başlatmak istedik. Kampanya kapsamında durumu kötü olan, ihtiyacı olan, olmayan herkes buradaki oyuncaklardan faydalanabilir. İhtiyacı olmayıp buradan çocuğunun istemesi üzerine oyuncak isteyen vatandaşlarımızda çocuğunu kırmadan buradan oyuncak yada ihtiyacı olan ne varsa alabilir. Birkaç gün sonrabu uygulamayı beğendilerse kendileri de buraya katkıda bulabilirler ve ne almak isterlerse buraya getirip verebilirler. Önemli olan bizim bu işin devamını getirebilmemiz. Bizim bu uygulamayı yapma amacımız ihtiyacı olan çocukların buradan istediklerini alıp kullanmalarıdır. Güzel bir ortamda birlik beraberlik olsun istiyoruz. İnşallah bu yönde çabalarımız boş kalmaz.  Desteklerimiz gelmeye devam eder gittiği yere kadar bu uygulamamızı sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

DUYARLI VATANDAŞLARIMIZIN DESTKLERİNİ BEKLİYORUZ

Çocukları mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu ifade eden Uğur Demirtaş, kampanyanın devamlılığı için duyarlı vatandaşların desteğini beklediklerini ifade etti. Demirtaş; “Hastaneye gelen çocukların hastanede canları sıkılmadan alıp oynayabilecekleri, Pijama takımı, terlik, hikaye kitabı, boyama kitabı, çeşitli boyalar, oyuncak, yapboz ve çocuklarla ilgili onların ilgisini çekecek güzel şeyler var. Uygulamamız Sinop’un duyarlı vatandaşları ve anne babalar tarafından desteklenmektedir. Hangi anne babaya söylesek sağolsunlar kendileri bir şeyler verip katkı sunmak istediler” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber