Sinop’ta asırlardır gelenek olarak devam eden Helesa etkinliği bu yılda Sinop Belediyesi ve Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği işbirliği ile yoğun bir katılımla gerçekleştirilmişti. Bu yıl 22.’si düzenlenen Helesa şenliğinde toplanan gelirler ise Sinop yardımseverler derneği vasıtası ile ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı.

Bu seneki Helesa şenliklerinde 3 bin 500 TL nakit para toplandığını belirten Sinop Yardım Seveler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı, bu paranın 25 öğrenciye yardım amaçlı kullanıldığını söyledi. 
Ünaldı; "Gerçekleştirdiğimiz Helesa etkinliğinde 3 bin 500 TL kadar para topladık. Bu parayı 25 öğrenciye ulaştırdık. Ayrıca kendimizden de bu paranın üzerine para ekledik. Bu Ramazan ayında hakikaten çok mutluyuz. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Hem maddi hem manevi olarak. Derneğimize maddi olarak parasal yardım da çok geldi bu sene. Manevi olarak da çok destek geldi. Bu yıl inanın yardımda bulunmayan kitle kalmadı. Bu bakımdan çok mutluyuz. Yardımları bizzat teslim ettik. 50 haneye kapı kapı dolaşarak teslim ettik. Yardımda bulunan tüm vatandaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber