SMA Hastası Sinoplu Tuğkan'a destek kampanyası başlatıldı. Tuğkan'ın zamanı yok ama umudu var.

Sinop'ta Satı Buket ve Coşkun Özkıdık çiftinin Tuğkan Uraz bebeği için yardım kampanyası hazırlıkları başlatıldı. Ailesi Tuğkan için tek umut olan 2.4 Milyon dolarlık ilacı alabilmek için kampanya başlattı. 

Aile, sosyal medya hesaplarından yayımladıkları video da şu ifadelere yer verdi; "Tuğkan Uraz SMA Tipi hastası (Spinal Muskuler Atrofi). Hastalığın açılımı ölümcül kas hastalığı. Tuğkan'ın ne zaman hangi kasını kaybedeceğini bilmiyoruz. Şuan 5 ay önce tam tanısı koyuldu. 4. Doz ilacımızı aldık. Cihazlara bağlı bir şekilde solunumunu devam ettiriyor. SMA gen tedavisi için kampanyamızı başlattık. Hepinizin desteklerine ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkür ederiz".

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar ise; "Tuğkan hepimizin bebeği, bunun üstesinden geleceğiz. Sinop'un insanı duyarlıdır. Aile hiç merak etmesin Tuğkan artık hepimizin bebeği. Bir çocuğun yaşama tutunabilmesi pahalı bir ilaca bağlı ama biz birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Tuğkan bebek için yapılacak her etkinliğin içerisinde zevkle görev alacağız. Yeter ki Tuğkan hayata tutunsun." ifadelerine yer verdi.

Editör: Vitrin Haber