Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü sorumluluk sahasında Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illeri bulunuyor. Bölge Kan Merkezi Sağlık Bakanlığı’nın kendisine verdiği yetki ile ulusal mevzuatlar doğrultusunda sorumluluk bölgesinde kan bağışı kabul faaliyetleri yürütmekte ve bu bölgedeki kamu, özel ve üniversitelerin sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaları kan bileşeni ihtiyaçlarını karşılamakta.

DÜZENLİ VE GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARINA İHTİYAÇ DUYULMAKTA
Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; kan, kaynağı sadece insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen bir madde. Kan bileşenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmakta. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan bileşeni ihtiyaçlarının sorun yaşanmadan karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç duyulmakta. Türk Kızılayı, kan bağışçılarının yapmış oldukları bağışlar sayesinde sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan bileşeni ihtiyaçlarını karşılamakta. 

İçerisinde bulunduğumuz yaz mevsimindeki artmış olan hava sıcaklıkları sebebi ile kan bağışları azaldı. Kan bağışında yaşanan bu azalma Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezimizin kan stoklarını olumsuz etkileyerek sağlık kuruluşlarının kan bileşeni taleplerini karşılamakta güçlük çekilmesine neden oluyor. Kan stoklarını bölgedeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların ihtiyaçlarını sorun yaşamadan karşılar seviyelere ulaştırmak gayesi ile vatandaşların uygun oldukları en kısa zamanda kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

Kanın ne zaman, nerede, kime, ne kadar ihtiyaç olacağını bilemiyoruz. Ama her daim birilerinin kana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu sebeple kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu tekrardan hatırlatarak 18-65 yaş arası tüm bireylerin bu çağrımız sonrasında uygun oldukları en kısa zamanda Türk Kızılayı Kan Hizmet Birimlerine kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı) ile gelerek kan bağışında bulunmalarını istiyoruz.
Kan bağışında bulunmak ya da bilgi edinmek isteyen vatandaşların 168 Çağrı Merkezi’ni (ücretsiz) arayarak veya www.kanver.org’yi ziyaret edip, “Kan Bağışı Noktaları” seçeneğine tıklayarak gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilecek. (http://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiNoktalari).
Editör: Vitrin Haber