Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerin tarımsal üretimle ilgili tüm girdi ve ihtiyaç malzemelerini karşıladıklarını dile getiren  Şule Öz açıklamasının devamında, "Üreticilerimiz ile birlikteliğimiz hasat sonrası da devam ediyor. Kooperatifimizde çeltik alımı tüm hızıyla başlamış olup, bu yıl sözleşmeli üretim modelini uygulayarak kooperatiflerimizle sözleşme yapan ortaklarımıza ton başına 100 TL ilave prim ödüyoruz. Bu durumdan sözleşmeli ve kooperatif ortağı üreticilerimiz gayet memnun. Yaptığımız çeltik alımlarıyla piyasayı çiftçilerimizin lehine regüle ederek çiftçilerimizin ürettikleri ürünlerin değerinde satılması amacındayız” dedi. 

BAFRA’DA ÇELTİK İŞLEME TESİSLERİNDE İŞLENİYOR
Şule Öz sözlerini şöyle sürdürdü; “Üreticilerimizden alınan çeltik Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Birlik’ in Bafra’da bulunan çeltik işleme tesislerine gönderilerek işleniyor ve tekrardan kooperatiflerimizdeki satış reyonları, ulusal ve yerel market zincirleri, Milli Savunma Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu ve diğer çeşitli kurumlarla yapılan işbirlikleri aracılığıyla tüketicilerle buluşuyor”

ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Kurum olarak çiftçilerin yanında olmalarının, ürününün değerini bulması, ürün bedelinin hemen tahsil edilmesi ve borçların zamanında ödemesi anlamına geldiğinin altını çizen Öz; “Arzumuz bu topraklara alın terleri ile hizmet eden cefakâr çiftçimizin ürettiği çeltikleri değerlendirmelerine vesile olmak, tüketiciye de kaliteli ve güvenilir ürün sunmaktır. Bu kapsamda tüm çeltik üreticilerinin hasatlarının hayırlı ve bereketli olmasını dileriz” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber