Sinop merkez kaleyazısı mahallesinde bulunan ve yaklaşık 5 yıl önce çıkan bir yangında kullanılamaz hale gelen bina her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Bölgede yaşayan vatandaşlar, evlerine geliş gidiş yolu üzerinde bulunan binanın hiçbir güvenlik önlemi olmadan harabe bir şekilde yıkılma tehlikesi taşımasından dolayı büyük endişe duyduklarını belirtti.

Bina ile ilgili muhtarlığın yetkili kurumlara defalarca başvuruda bulunduğunu ancak herhangi bir olumlu sonuç alınamadığını belirten çevre sakinleri, “Burada oturanlar korku halindeler ve evlerine korkarak gidiyorlar. Çoluğumz çocuğumuz bu binanın çevresinden geçmek zorunda. Bu yıkık bina bir vatandaşımızın canına mal olsa bunun hesabını kim verecek.

Bu sebeple yetkililerimizin bu bitik olan bu ahşap bina ile ilgili biran önce gerekli tedbirleri almasını, yıkımsa yıkım, restorasyonsa restorasyon ne gerekiyorsa yapmasını ve biz mahalle sakinlerinin evlerimize rahat bir şekilde  geliş gidiş yapmasını temin etmesini istiyoruz” dediler. 

Editör: Vitrin Haber