Sinop’un yeni imar planı ile ilgili Sinop Çevre Dostları Derneği ve Sinop Belediyesi arasında başlayan gerginlik mahkemeye taşındı. Sinop Çevre Dostları Derneği, Belediye tarafından hazırlanan yeni imar planına itiraz etmiş ve düzenledikleri panelle bu planın rant amaçlı oluşturulduğunu iddia etmişlerdi. Bunun üzerine yapılan iddialara cevap veren Belediye Başkanı Baki Ergül, panelde anlatılanların tek kelimesinin bile doğru olmadığını söyleyerek konunun muhataplarının bulunmadığı bir toplantıda Sinop’a hiçbir faydası olamayan kişiler tarafından yalan yanlış şeylerin konuşulduğunu savunmuştu. Bu açıklamalar sonrasında Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, panelde bulunan katılımcılara ve şahsına yönelik hakaret içerikli açıklamalarında bulunulduğu iddiası ile Başkan Ergül hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Suç Duyurusu ile ilgili Sinop Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğuz, takınılan tavrın Belediye Başkanına ve bulunduğu makama yakışmadığını söyledi. Oğuz; “Sinop Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planının tartışmaya açılması sonucunda Başkan Ergül’ün tarafımıza hakaret etmesi yüzünden ne yazık ki üzülerek Savcılığa suç duyurusunda bulunarak Kamu davası açılmasını talep edeceğim. Başkan Ergül’den önceki dönemlerdeki Belediye Başkanları ile de derneğimiz problemler yaşadı. Ancak bu en büyük hayal kırıklığımız oldu” dedi.

HİÇ KİMSENİN, BİR BAŞKASINA HAKARET ETME HAKKI YOKTUR
Başkanın mensubu olduğu partisine güvendiklerini ancak, Baki Ergül'den bu tür açıklamaları asla beklemediklerini kaydeden Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, Başkan Ergül’den böyle açıklamalar yapmasını beklemediklerini ifade etti. “Gerçekten üzgünüz, şaşkınız.Fakat her kim olursa olsun bir vatandaşa, dernek temsilcisine hakaret etmeye hakkı yoktur. Biz imar planını beğenmeye biliriz, tartışabiliriz. Bu Allah kelamı değil, üzerinde tartışabilir, vatandaşı bilgilendirebilir, vatandaşın endişelerini, kaygılarını dinleyebilir, uzmanlardan fikir alabiliriz. Hatta itirazlar yaptığımız gibi iptali konusunda da çalışabiliriz. Bu bizim hemşerilik, vatandaşlık hakkımız bundan dolayı kimsenin bize hakaret etmeye hakkı yok.  Her şeye rağmen hukuka adalete güveniyorum, umarım bunun cezasını da alacaktır” diye konuştu.

BEN YEDİ GÖBEK SİNOPLUYUM
Ergül’ün bir takım muhteremler, bunlar meşhur olmak peşinde, natürel Sinoplu olsalar ne ise gibi aşağılamak için bir takım kelimeler kullandığını söyleyen Oğuz;“Ben en az yedi göbek Sinopluyum. Müzede de ailemin şeceresi var. En az 300 yıllık geçmişimi biliyorum. Evet natürel Sinopluyum, en az O’nun kadar Sinopluyum. Böyle aşağılamaların yanında bir de “ağızlarından salyalar saçarak konuşuyorlar”  diyor. Bu ne çirkinliktir. Bir başkana, o makama, bir belediye başkanının onuruna yakışıyor mu? Çok çirkin, gerçekten çok üzüntülüyüm. Açık olarak bana ve oradaki konuşmacılara hitaben söylemiş olduğu bu sözlerinden dolayı şahsım adına suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu.  
Editör: Vitrin Haber