Eğitim-Sen Sinop Şubesi yaptığı basın açıklaması ile emniyet güçleri tarafından Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne yapılan baskını protesto etti. AK Parti hükümetinin halka rağmen savaş konseptini devreye soktuğunun belirtildiği açıklamada gözaltına alınan tüm çalışan ve üyelerin derhal serbest bırakılması istendi. 

Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne, polis tarafından “Kobane’den gelen yaralıların bulunduğu yönünde ihbar alındığı” gerekçesiyle gerçekleştirilen baskını protesto etmek amacıyla Eğitim-Sen Sinop Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Şube Başkanı Hakan Eker tarafından okunan açıklamada, Eğitim Sen üzerine oynanan oyunların amacına ulaşamayacağı belirtildi. Açıklamasında Eğitim Sen’in meşru olmayan hiçbir eylemin sahibi olmadığına dikkat çeken Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Hakan Eker AK Parti Hükümetine yüklendi. 

     
Sendikamıza dönük arama kararı adına ve kendisine bir türlü ulaşamadığımız savcı tarafından elle yazılmış ve güvenlik güçleri sendikamıza geldikten sonra telefonla gönderilen bir mesajla ve ardında yazılı belge ile bizlere gösterilebilmiştir. Bu durum, tüm çabalarımıza rağmen yürürlüğe konulan iç güvenlik paketinin hukuksuz ve keyfi sonucudur. Bizlere destek amacıyla sendikamız binamız önüne gelen kişilere bile GBT yapılmış ayrıca misafirhanemizde kalan bir Milletvekili danışmanının şahsi eşyalarına da hakkında hiçbir bir arama, yakalama kararı olmamasına rağmen el konulmuştur. 

Üyelerimiz ve kamuoyu bilmelidir ki; Eğitim Sen meşru olmayan hiçbir eylemin sahibi değildir. Güvenlik güçleri Suruç`taki Işid saldırısında yaşamını yitiren Yüksekova temsilcimiz Süleyman Aksu`nun katillerinin arkasındaki güçleri bulmak yerine sendikamızı hedef almıştır. 

Bu operasyonlar, emek, demokrasi, mücadelesi veren insanlara değil, Suruç`ta 31  insanımızı katleden, tecavüzcü DAİŞ çetesine ve onu destekleyenlere yapılmalıdır. Baskılar, gözaltı ve tutuklamalar sendikamızı kriminalize etmeye dönük tüm girişimlere karşı mücadelemizden taviz vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyor. Gözaltına alınana tüm çalışan ve üyelerimizin derhal serbest bırakılması istiyoruz.”
Yapılan açıklamanın ardından grup, Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) ile birlikte iskele meydanına kadar yürüdü ve burada, 2006 yılında Nükleersiz Yaşam Şenliği’ne destek vermek için geldikleri Sinop’ta hayatlarını kaybeden Öner, Soner ve Güneş anısına gerçekleştirilen törene katılarak denize karanfil bıraktılar. 
Editör: Vitrin Haber