Karadeniz, “Halk adamı, hakkın ve adaletin savunucusu vatansever Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi. 

CHP’li Karadeniz, Gaffar Okkan’nın terörle mücadelede çok önemli bir isim olduğunu vurgulayarak, Gaffar Okkan’ın insanların polise bakış açısını değiştirdiğini ifade etti. Karadeniz, Gaffar Okkan’ı şehit edilişinin 17’inci yılanda andığı mesajında şunları dile getirdi:  “Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’da haince kurulan pusuda, silahlı saldırıda şehit edildi. Gaffar Okkan, görev yaptığı her yerde halkının gönlünü fethetmiş bir polisti. Halkın arasına karışan, halkın nabzını tutan, halkı anlayan ve onlarla bütünleşen bir Emniyet Amiri olarak sevilen, polise bakış açısını değiştiren Gaffar Okan, halkla arasına bürokratik bir mesafe koymak yerine insanları kazanmayı tercih etti.

Terörle mücadelede kararlı, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için cansiperane çalışan, halkla bütünleşerek önemli hizmetlerde bulunan, halk adamı, hakkın ve adaletin savunucusu bir vatansever olan Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı saygıyla ve minnetle anıyorum.”
Editör: Vitrin Haber