Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 48 yaşındaki Matematik Öğretmeni Gülcan Şahbenderoğlu Sinop’ta gerçekleştirilen 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında iskele meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende anıldı. Törende bir konuşma yapan Eğitim İş Sinop Şube Sekreteri Sevgi Çetin Yardım, erken gidişi ile yıkıldıkları dostları Gülcan Öğretmenin yaşıyor olsaydı etkinlik alanında en ön sıralardaki yerini alacağını söyledi. Yardım; “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümü. Hepimize kutlu olsun. Bize bu vatanda özgür bireyler olarak yaşama şansı veren Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. 

Bu büyük günde 1 hafta önce apansız ve zamansız aramızdan ayrılmasaydı Gülcan Şahbenderoğlu arkadaşımızda aramızda olacak anıta çelenk koyup Atamıza saygı duruşunda bulunacaktı.

Ardından her zaman yaptığımız gibi yine bu ülke için, ülkenin geleceği öğrencileri için neler yapılabiliri konuşup tartışmaya devam edecekti. Çünkü o tüm yaşamını Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda yaşamış ve bunu bir yaşam biçimine dönüştürmüş ender insanlardandı. O tam bir Cumhuriyet öğretmeni, Cumhuriyet kadınıydı” dedi.

O, UMUTSUZLUK NEDİR BİLMEZDİ
Mücadeleci ruhu ile tanınan Gülcan öğretmenin, hayatına dokunduğu herkese güzellikler kattığını ifade eden Eğitim İş Sinop Şube Sekreteri Sevgi Çetin Yardım, Gülcan öğretmenin hayatında umutsuzluğa yer olmadığını söyledi. Yardım; “Onu bu alanda Ulusal bayramlarını kutlarken, Uğur Mumcu meydanında kadın haklarını, insan haklarını, çocuk haklarını, Sinop’un geleceğini, öğretmenlerin haklarını savunurken, çok sevdiği okulunun her yerinde öğrencileri için çalışırken görebilirdiniz.
Umutsuzluğa düşüp artık bir şey yapılamaz dediğimiz anlarda bile yapılabilecek bir şeyler olduğunu bize kanıtlar peşini asla bırakmazdı. Mücadeleci ruhu sayesinde çoğumuzun cesaret etmediği ya da ben mi halledeceğim dediğimiz durumlarda bile o gerektiğinde tek başına mücadelesini vermeye devam eder pes etmezdi.

Onu tanıyan herkese dokunmasını bilmiş kendinden çok şeyler katmış biriydi.

Yardımseverdi ve bu o kadar doğal hale gelmişti ki yardıma ihtiyacı olan kişiler için ilk başvurulan kişiler arasındaydı ve asla geri çevrilmezdiniz.

Atatürkçü bir öğretmen olarak öğrencilerinin vatansever, sorumluluk sahibi olmasını ister ve ona göre davranırdı. Birçoğumuzun aksine mesai kavramı yoktu. Gece, gündüz, hafta sonu, deniz kenarı, piknik demez öğrencilerinden gelen tüm soruları yanıtlar, gerektiğinde velileriyle irtibata geçerdi. Ona göre; öğrencileri gelecekti ve gelecek onlara nasıl dokunduğunuza bağlı olarak güzelleşir, gelişirdi.

Onu tanıyan herkesin söylediği gibi kısacık hayatında birçok kişiye dokunmuş çok şey katmıştır.

Sinop ve öğrencileri Cumhuriyet sevdalısı bir öğretmenini, ailesi çok sevdikleri kızlarını, annelerini ve eşini ve biz sevenleri çok değerli dostumuzu kaybettik. Onun nezdinde kaybettiğimiz tüm Cumhuriyetçi öğretmenlerimizi yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Işıklar içinde uyu Gülcan Öğretmenim” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber