Sinop PTT Başmüdürü Bekir Gökmen, PTT’nin sunduğu hizmetler hakkında bilgiler verdi. Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT’nin Türkiye'de bir marka haline geldiğini ve çok sayıda noktada hem şubeleri, hem kargo gönderimleri hem de ATM'leri, Mobil Aracı ile hizmetlerini sürdürdüğünü belirten Sinop PTT Başmüdürü Bekir Gökmen, dünyanın dört bir yanına Kargo taşımacılığı yapmakta olan Posta ve Telgraf Teşkilat PTT’nin özellikle kargoculuk anlamında lider bir marka haline geldiğini, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına en hızlı en uygun fiyata ulaştıran şirket haline geldiğini ifade etti.  Gökmen; “Taşımacılık sektörünün dev şirketi PTT, asırların tecrübesinden aldığı güven ve inovatif hizmet anlayışından aldığı enerji ile ‘’Her Yere Zamanında’’ sloganıyla hizmet vermektedir. PTT Kargo ile kargo ve Kuryeleriniz adresinden alınarak hızlı ve güvenli bir şekilde alıcısına ulaştırmaktadır. Kargo/Kurye göndermek için internet ve telefon yoluyla müracaat yapılabilmekte olup, tüm illerimizden PTT kargo (444 1 788) çağrı merkezi ve (ptt.gov.tr) internet adresinden gönderi siparişi alınmaktadır. Gönderiler internet üzerinden de takip edilmekte, teslim bilgileri kısa mesaj (SMS) veya (e-posta) yoluyla göndericilere ücretsiz olarak iletilir” dedi.

PTT KARGO AVANTAJLARI:

PTT kargoyu diğer kargolardan ayıran pek çok özelliğin bulunduğunun altını çizen PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen PTT kargo avantajları hakkında da bilgiler verdi. Gökmen; “PTT kargo gönderilerinde, kontrollü teslim, Teslim zamanı bilgisi, Sigortalı gönderi/değer konulmuş gönderi hizmeti, Kayıp veya hasar halinde tazminat ödeme, Adresten alma, adrese teslim, Telefon ve İnternet yolu ile sipariş verme, Toplu Kargo/Kurye gönderilerine, Kurumsal müşteriye ve önemli günlere özel indirimler, Ücretsiz ve Ücretli özel üretilmiş ambalajlar, Pttbank hesabından ve pos cihazı bulunan iş yerlerimizde kedi kartından ödeme kolaylığı ile Ücreti alıcıdan tahsil ve ödeme şartlı kargo/APS Kurye hizmeti ayrıcalıkları bulunmakta” diye konuştu.

OTOMATİK AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME MAKİNASI İLE SAATTE EN AZ 5 BİN ADET AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME KAPASİTESİ:

PTT bünyesinde verilen gönderi hizmetlerinde kullanılan otomatik ambalajlama ve etiketleme makinası ile saatte en az 5 bin adet ambalajlama ve etiketleme yapılabildiğini ifade eden PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen, kurum hizmetleri ile ilgili yaptığı bilgilendirmede ayrıca şunları söyledi; “Kayıtlı ve Kayıtsız gönderilerinizi, (Dergi, Ajanda, Broşür, İnsert, Kitap vb.) gönderi bilgileri ile birlikte bize teslim edin, ambalajlayıp etiketleyerek alıcılara hızlı bir şekilde ulaştıralım. Ambalaj malzemesi olarak kağıtta 2 cm kalınlığa kadar, film ambalaj malzemesi kullanılarak ise 8 cm kalınlığa kadar saatte en az 5 bin adet ambalajlama ve etiketleme yapılabilmektedir. Ambalajlama ve Etiketleme Hizmetimiz Ankara, İstanbul Anadolu Yakası ve İstanbul Avrupa Yakası’nda verilmektedir. Bu hizmetimiz sözleşmeli müşterilerimize ücretsiz, bireysel müşterilerimize ücretli olarak verilmektedir.

KAMPANYALARIMIZ :  
Üniversitelere yönelik, Yöresel Ürün ve Kitap gönderilerine, Esnaf ve Sanatkarlara (Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ile Kuruluşumuz arasında imzalanan protokol kapsamında) Öğretmenler Gününde Öğretmenlerimize, Emekli Maaşı alan Müşterilerimize, Şehit Ailelerine ve Gazilerimize, Çocuk Hükümlü ve Tutukluların, Devlet Güvencesi altındaki Çocukların gönderilerinde, APS Kurye, Posta Kargosu ve Kargo gönderilerine indirim uygulanmaktadır.

PTTCELL :  (HER CEBE UYGUN AVANTAJLI TARİFELER) 
2013 yılında Mobil İletişime yepyeni bir soluk getiren Pttcell’in her ihtiyaca uygun faturalı ve faturasız tarifeleriyle herkes kazançlı çıkıyor.

HGS :  (HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ)
Milli Parklardan Deniz Otobüslerine, Köprülerden Otoyollara ‘’HGS Her Yerde’’ PTT iş yerlerinden aldığınız ürün ödemeleri için, PTT iş yerlerinden ve Pttmatik’ten para yükleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, anlaşmalı banka ve petrol istasyonlarında satın alma ve yükleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS Sisteminde iki tip etiket kullanılmaktadır.
1-Yapışkan tipi etiket: İçeriden aracın işlevini yitien türden camına yapıştırılarak kullanılan ve çıkarıldığında bir etikettir.
2-Kart tipi etiket: Aracın camına yerleştirilecek muhafaza kabı içinde kullanılan türdür.

BANKA HİZMETLERİ : (PTTBANK İNTERNET BANKACILIĞI)
Pttbank İnternet Bankacılığı Sözleşmesi’ni imzalayarak hesabınız üzerinden, Para transferi (Hesaplar arası, Mobil Havale, İsme havale İleri tarihli Bankaya havale, EFT işlemleri aynı gün) GSM, Telefon, Elektrik, Su, Doğalgaz ve Anlaşmalı kurum tahsilatı, GSM Yükleme, Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemesi, Trafik Cezası ödemesi, HGS Bakiye yükleme, HGS geçiş sorgulama, HGS Bakiye Sorgulama, Banka Kedi Kartı tahsilatları ve Anlaşmalı Kurum İşlemleri yapabilirsiniz.

PTT KART HİZMETİ :

Pttbank hesap sahiplerinin kullanımına sunulan Maestro, Visa ve Troy Logolu Pttkart’lar ile müşterilerimiz  7 gün 24 saat hesabındaki parayı Pttmatik’lerin yanı sıra dünyanın her yerinde hem nakit ihtiyaçlarında hem de alışverişlerde kullanabilmektedir.

EFEKTİF İŞLEMLERİ:
12 farklı para birimi üzerinden Efektif alış işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Amerikan Doları, Avrupa Birliği Aurosu, İngiliz Sterlini ve diğer ülke para birimlerini iş yelerimizden güvenle bozdurabilirsiniz.

SİGORTA HİZMETLERİ:
Çok sayıda sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştırmalı sunarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun bir teklifi seçme fırsatı sağlar. 0850 724 77 88 numaralı çağrı merkezi üzerinden de7/24 saat müşteri hizmeti sunar.

MOBİL HAVALE: (İNTERNETTEN CEBE 7/24 HIZLI, KOLAY VE GÜVENLİ HAVALE)
PTT nezdinde hesabı olsun veya olmasın herhangi bir GSM operatörünü kullanan herkese para transferi yapılabilmesini sağlayan ‘’PTT Mobil Havale’’ hizmete sunulmuştur.

PARA POSTA : (PTT’DEN BANKALARA NASIL PARA GÖNDERİLİR?)
PTT’de hesabı olanlar; PTT iş yerlerinden veya kurumun interaktif kanallarından PttBank Hesabını kullanarak hesaba, (IBAN’a ve Kredi Kartına TL cinsinden para gönderebilmektedir.
PTTde hesabı olmayanlar; PTT İş yerlerinden nakit olarak Hesaba (IBAN’a ve Kredi Kartına TL cinsinden para gönderebilmektedir.
Bankalardan PTT’ye Para Aktarma: 
Bankalardan PTT hesaplarına yapılacak TL cinsinden transferler, PTT müşterilerinin PTT’deki PttBank Hesabına aktarılmaktadır.

WESTWER UNION: 
PTT ve Wesrwern Union işbirliği ile dünyanın her noktasına hızlı ve güvenilir para transferi yapabilirsiniz.

EUROGİRO: (YURTDIŞI HAVALE HİZMETİ)
PTT ve Eurogiro işbirliği ile yurtdışı elektronik havale hizmetinden hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

UPT: (UCUZ PARA TRANSFERİ)
PTTve Aktifbank arasında protokol gereği,  iş yerleri aracılığı ile Bankalar arası yaklaşık 41 ülkeye para transferi yapmak mümkündür.

E-PTT AVM: (E-TİCARET VE ELEKTRONİK HİZMETLER)
e-PttAVM.com sitemizden tüm bankaların kredi kartıyla taksitli alış veriş yapabileceğiniz gibi, bankanızdan ya da internet şubeniz üzerinden oluşturacağınız sanal kartlar ile de alışveriş yapabilirsiniz.

DİĞER HİZMETLERİMİZ:
21. Yüzyılın Postası KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) KEP hesaplarının aktif hale getirilmesi için elektronik imza (e-İmza) yine aynı şekilde e-yazışma, elektronik tebligat, Mobil PTT Hizmeti (Mobil Araç ile Mobil Şube) birleşik posta (Posta yollamanın Dijital Yolu) mektup sepeti (Sisteme üye olan müşterilerimiz tek tuşla mektuplarınız adrese ulaşsın) kişisel pul (Kişisel pul ile hem tanıtımlarınızı yapabilir hem de posta için ayrıca bir ücret ödemeyeceksiniz) tek tıkla telgraf yolla, hızlı tebligat, posta abone kutuları, mektup, tebrik kartı ve davetiye, posta kartı, basılmış kağıt, görme engellilere özgü yazılar, telepost, kayıtlı posta, taahhütlü gönderler, aps kurye, alma haberli gönderiler.

Editör: Vitrin Haber