Ankara Yenimahalle'de 24 Eylül Pazar günü düzenlenen "Türk Çoban Köpekleri" güzellik yarışmasına Gerze'den katılan Eser Çömlekçi'ye ait ''Dayı'' isimli çoban köpeği 3 - 9 aylık kategorisinde dereceye girerek Türkiye 2.'si oldu.

Yarışmaya köpeğiyle katılarak derece alan Eser Çömlekçi, yaklaşık 550 köpeğin katıldığı yarışmada ikincilik derecesi aldıklarını belirterek; ''Çoban ve av köpeklerini bakıp beslemeyi seviyorum. Küçüklüğümden beri çoban köpeklerim var. Yarışmada derece alan ''Dayı'' isimli köpeğimin annesi de bana hediye geldi. Çoban köpeklerini sevdiğimi bilen sevdiğim dostlarımdan Onur Mete Saruhanlı, Dayı'nın annesini bana hediye etmişti. 3-9 aylık kategorisinde yarışan ve 4 aylık olan ''Dayı'' güzellik yarışmasında Türkiye İkincisi derecesi aldı. Türkiye genelinde yapılan bu tür yarışmalara köpeklerimle birlikte katılmaya devam edeceğim. Destek veren herkese teşekkür ederim'' dedi.

Türk çoban köpeklerinin tanıtılması amacıyla Yenimahalle mesire alanında gerçekleştirilen yarışmada Kangal, Akbaş ve Malaklı gibi köpeklerin, ırklarının standartlarını taşıyıp taşımadıklarına bakıldı. Fiziksel özellik, yürüyüş ve görsellik aşamalarını başarıyla geçen köpeklerden dereceye girenlerin sahiplerine kupa ve madalya verildi.

gerzeninsesi.com

 
Editör: Vitrin Haber