Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık üç yıl önce Uluslararası Cittaslow Birliğine üye olmak için başvuruda bulunduklarını, bu süre içerisinde kendilerinden istenilen çok sayıda kriteri yerini getirmeyi başardıklarını söyledi. 

Türkiye'den daha önce 11 şehrin "Sakin Şehir" unvanı almaya hak kazandığını anımsatan Belovacıklı, Gerze, Göynük ve Eğirdir ilçelerinin de listeye dahil edilmesiyle bu sayının 14'e yükseldiğini dile getirdi. 
Belovacıklı, birliğin kendilerinden 72 kriteri yerini getirmelerini istediğini anlatarak, şunları kaydetti: "Belediye ve vatandaşlarımız el ele vererek, istenilen kriterlerin yüzde 90'ını tamamlamış durumdayız. Hayata geçiremediğimiz kriterleri de projelerini yaparak yatırım programımıza aldık. Geçen sene yaz döneminde bir heyet ilçemize geldi ve incelemede bulundu. Bu sene listenin açıklanacağını biliyorduk. Tabii çok sayıda başvuru var ama Göynük ve Eğirdir ile Gerze ilçemiz 'Sakin Şehir' unvanını almayı hak kazandı. Bu manada çok gururluyuz." 

Turizm açısından bize çok faydası olacağını düşünüyorum
Belovacıklı, bugünün dünyasında, insanların artık temiz ve sakin şehirler istediğini vurgulayarak, "Gerze'de deniz, kum zaten var. Doğal yapısı ve tarihi güzelliklerini korumayı başarabilmiş nadir ilçelerden. Burada önemli olan temiz ve sakin bir şehir olma özelliğini yakalayabilmiş olmamız." dedi. 

Yaşam biçiminin gelenek halinde sürdürebilir kılınmasının önemine işaret eden Belovacıklı, "Örf ve adetlerin yaşatılması ve insanların sağlıklı bir yaşam konforu elde edebilmesi önem arz ediyor. İlçemizde organik ürünlerin yetiştirilerek tüketilmesi, insanlara sağlıklı bir yaşam sunuyor. Bunun yanında kültürel mirasa sahip olan ilçemizde tarihi dokuların en iyi şekilde korunması söz konusu. Cittaslow'un kendisine ait internet sitesi var. Milyonlarca insanının takip ettiği bir site. Şimdi o sitede Gerze'nin de özellikleri yer alacak ve insanlar burayla ilgili bilgi sahibi olacak. Turizm açısından bize çok faydası olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Belovacıklı, Sinop'un genel anlamda mutlu insanların yaşadığı bir kent olduğunu, Gerze ilçesinin de aldığı bu unvanla insanlara mutluluk, huzur ve sağlıklı bir yaşam sunmaya devam edeceğini kaydetti. 
Editör: Vitrin Haber